KOMANDANT KFOR-A: BRUTALNA SILA TOKOM HAPŠENJA ĐURIĆA SE MOGLA IZBEĆI!

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2018

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosna situacija na Kosovu je poboljšana, ali i dalje ostaje krhka, izjavio je komandant KFOR-a, general-major Salvatore Kuoči, koji je rekao i da je brutalna sila kosovske policije mogla da bude izbegnuta pri hapšenju šefa vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Upitan da li je hapšenje Ðurića doprinelo pogoršanju bezbednosne situacije, Kuoči kaže da je KFOR sarađivao sa kosovskim vlastima kako bi se izbeglo ikakvo pogoršanje situacije.

- Mislim da je to bila uspešna priča iako je hapšenje nešto o čemu se može razgovarati i zaključiti da je brutalna sila kosovske policije mogla da bude izbegnuta - rekao je Kuoči u intrvjuu za prištinski Zeri, a prenosi Unmik u svom pregledu štampe.

Po pitanju transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku vojsku, Kuoči je potvrdio stav NATO da bi taj proces trebalo sprovesti kroz ustavne promene.

KFOR je, kaže, spreman da pomogne kosovskim vlastima da uhapse sve optužene pred Specijalnim sudom za zločine tzv. OVK, rekao je u intervjuu za "Zeri" k

- Obezbedićemo slobodu kretanja i bezbednu sredinu time što ćemo izbeći bilo kakvo pogoršanje situacije kao ishod tih hapšenja i u suštini, nastavićemo da pružamo bezbednost narodu Kosova - rekao je Kuoči.

Komandnat KFOR-a smatra da iako se bezbednosna situacija na Kosovu poboljšala, ipak ostaje krhka, ali je naglasio da KFOR može da reaguje tek nakon kosovske policije i Euleksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Goran

07.05.2018 10:07

Mogla se izbeci, ali nisu takva bila naredjenja. Poenta celog tog scenarija koji je detaljno isplaniran jeste zastrasivanje i ponizenje Srba.

Aladin

07.05.2018 10:30

@Goran - Neće tako doveka.

aca

07.05.2018 10:15

Brutalnom silom su isli na nenaoruzanog coveka i ponizavali ga.

danica

07.05.2018 10:20

Sad su se setili, sto nisu reagovali odmah