"SNAŠLA ME BEDA, SVE SE RUŠI OKO MENE" Čovek molio starca Pajsija na SVETOJ GORI da mu pomogne - ovo je da se naježiš, njegove reči teraju suze na oči!

Autor: T.V.

Vesti

13.12.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan čovek, suočen sa nizom nevolja u porodici, obratio se starcu Pajsiju sa očajem u srcu, evo šta je on rekao.

"SNAŠLA ME BEDA, SVE SE RUŠI OKO MENE" Čovek molio starca Pajsija na SVETOJ GORI da mu pomogne - ovo je da se naježiš, njegove reči teraju suze na oči!

Foto: youtube.com/printscreen

U duhovnom carstvu, mudri starac Pajsije podelio je priču koja osvetljava značaj molitve, pokajanja i blagoslova u životu pojedinca.

Priča o čoveku koji je doživeo prokletstvo majke, a potom pronašao izlaz iz svojih problema, postaje podstrek svima da se okrenu veri i potraže duhovnu podršku.

Jedan čovek, suočen sa nizom nevolja u porodici, obratio se starcu Pajsiju sa očajem u srcu.

Starac, duboko svestan važnosti porodičnih odnosa, sugerisao mu je da razmotri uzroke nevolja. Kroz dijalog, isplivala je činjenica da je majka tog čoveka izrekla prokletstvo.

Starac Pajsije, kao mudar duhovni vođa, predložio je čoveku da zatraži oproštaj od majke. Upućen je sa blagoslovom i rečima podsticaja da pronađe put do pomirenja. Bez obzira na prvobitnu sumnju, čovek je krenuo putem iskupljenja.

Majka je na kraju blagoslovila svog sina, izgovarajući reči koje će promeniti tok njegovog života. Taj blagoslov nije bio samo reči; postao je sila koja je proterala nevolje, donela ozdravljenje deci, unapredila životnu situaciju i donekle obnovila izgubljeni mir.

Došao mi je čovek plačući u keliju: “Oče, majka me proklela. Moju porodicu je snašla velika beda, bolesti, ništa mi ne ide, sve se ruši oko mene.”

Rekoh mu: “Ne bi te majka proklela iz čista mira, sigurno nešto nije kako treba.” On razmisli.

“Da, ima i toga.” Rekoh mu opet: “Idi zamoli majku za oproštaj.”

On reče: “Hoću, oče, daj mi blagoslov da to uradim.”

“Moj blagoslov imaš, ali treba i majčin blagoslov da dobiješ.”.

On se dvoumio. “Teško da će mi dati, oče.” Rekoh mu opet: “Samo ti idi, pa ako ti ne da, reci joj ovako: “Jedan starac mi je rekao da razmisliš, jer ćeš i ti jednog dana predati dušu Bogu.”

Ova priča svetli kao primer o važnosti crkve, molitve i oproštaja. Crkva kao duhovni vođa pruža smernice za ispravljanje puteva i ponovno uspostavljanje harmonije u porodičnom i ličnom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading