STUPILE NA SNAGU NOVE PROMENE U ŠKOLI! Jedna od odluka tiče se nastave - od sad samo jedna smena!

Autor:

Vesti

05.09.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od važnih promena je i zabrana upotrebe mobilnih telefona za učenike.

STUPILE NA SNAGU NOVE PROMENE U ŠKOLI! Jedna od odluka tiče se nastave - od sad samo jedna smena!

Foto: Shutterstock

U Osnovnoj školi "Mika Mitrović" u Bogatiću, uvedene su neke važne promene za školsku godinu. Evo glavnih novosti:

Škola je prešla na jednosmenski rad, što znači da svi učenici od prvog do osmog razreda idu u školu u isto vreme.

Ova promena ima nekoliko prednosti, uključujući veću bezbednost učenika, posebno onih koji su se ranije vraćali kući po mraku nakon popodnevne smene. Osim toga, organizacija dežurstva je efikasnija, a školski hodnici su bolje nadgledani tokom odmora.

U školi je uvedena zabrana upotrebe mobilnih telefona za učenike. Odluka je doneta zbog zloupotreba telefona tokom časova i odmora. Direktor ističe da su neka deca umesto da smiruju situaciju počela snimati i deliti događaje na društvenim mrežama, što nije primereno i narušava ugled škole.

Međutim, odraslima, učiteljima i nastavnicima, dozvoljeno je da mobilne telefone ponesu u školu i koriste ih u slučaju preke potrebe, uz pretpostavku da će to činiti odgovorno i bez ometanja nastavnog procesa.

Ove promene su uvedene kako bi se poboljšali uslovi učenja i bezbednost učenika u školi, a direktor škole izražava podršku odlukama koje su donete i veruje da će doprineti boljem školskom okruženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vesna

05.09.2023 13:28

Pozdravljam sve odluke! Apsolutno su na mestu! Preporuka - čuvajte se pomahnitalih roditelja! Kontrolišite odrasle i nastavno osoblje - verujte - gori su od dece! Pozdrav Vesna