IZLILE SE REKE, VODA UŠLA U KUĆE, UNIŠTENI PUTEVI: Vanredna situacija proglašena u Sjenici, Novi Pazar u pripravnosti

Autor:

Vesti

09.06.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilne padavine nisu zaobišle ni Novi Pazar, a u tom gradu biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se u što kraćem roku sanirale štete od nevremena.

IZLILE SE REKE, VODA UŠLA U KUĆE, UNIŠTENI PUTEVI: Vanredna situacija proglašena u Sjenici, Novi Pazar u pripravnosti

Foto: RINA

Veliki broj reka i bujičnih potoka izlili su se na teritorije opštine Sjenica u kojoj je proglašena vanredna situacija.

- Veliki broj vodotokova se izlio iz korita, došlo je do oštećenja putne infrastrukture, plavljenja stambenih, pomoćnih i poslovnih objekata - saopštio je Štab za vanredne situacije Sjenice.

Jako nevreme pogodilo je Sjenicu i dan ranije. Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je tada da se ogromna količina kiše za kratko vreme sručila i da se osim reke Grabovice izlio i potok Tuhovac i Medorački potok.

- Poplavljenih domaćinstava ima i uz ova dva vodotoka. Na žalost naše mogučnosti su male. Činimo sve što je u našoh moći. Punimo dzakove peskom. Nadležne službe izlaze na teren ali izgleda da je ovo postala naša stvarnost sa kojom ćemo morati da se naviknemo da živimo - kazao je za RINU prvi čovek opštine Sjenica.

Obilne padavine nisu zaobišle ni Novi Pazar, a u tom gradu biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se u što kraćem roku sanirale štete od nevremena. Oštećeni su lokalni putevi, u pojedina domaćinstva prodrla je voda a usled udara groma došlo je i do velikog požara na porodičnoj kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading