STEFANOVIĆ: Zašto bismo izveštaj o Savamali prvo dali medijima, a ne Tužilaštvu?

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2017

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija nema šta da krije u vezi sa izveštajem Sektora unutrašnje kontrole o slučaju "Hercegovačka".

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

Kaže i da će kada taj izveštaj bude završen, izveštaj biti dostavljen prvo nadležnom tužilaštvu.

Na pitanje Insajdera zašto ta redakcija nije dobila taj izveštaj ni posle rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja i šta se krije, Stefanović je rekao da se ne krije ništa.

- Kada biste vi dobili taj izveštaj pre tužilaštva i kada biste objavili podatke pre nego što tužilaštvo dobije taj izveštaj, kad bude potpuno gotov, vi biste mogli objavljivanjem tog izveštaja da upozorite moguće izvršioce dela da bolje pripreme svoju odbranu. Zašto bismo to želeli? Šta je u interesu javnosti i građana da vi to prvi objavite, da vi upozorite izvršioce mogućeg krivičnog dela da se bolje pripreme? - upitao je ministar.

Stefanović kaže da ne može da razume da neko ima želju da pre nego što postupak krene, to objavi iz bilo kog razloga, da li zbog većeg tiraža, čitanosti ili gledanosti.

- To mi je prosto neverovatno - dodaje ministar.

Ne upravlja slučajem "Savamala"

Upitan kada će biti završen taj izveštaj, Stefanović kaže da on "ne upravlja tim procesom".

Upitan o izjavi potpredsednika SNS Miloša Vučevića povodom oslobađajuće presude za bivšeg ministra privrede Predraga Bubala, te da li tu izjavu njegovog stranačkog kolege tumači kao pritisak na sud, Stefanović je govorio o primerima.

- Dođe do napada na policajca, ugrožen mu je život, nanete lakše ili teške povrede i onda taj dripac ode pred sud i sud ga kazni na uslovnu kaznu ili mu da nanogicu ili mu da vrlo blagu kaznu. Policajci se pitaju, kad uhapse nekog sa ilegalnim oružjem i onda to lice ne bude čak ni zatvorski kažnjeno, onda se mi pitamo kakva poruka se šalje od sudova i policije građanima - navodi Stefanović.

Postavlja se, kaže, pitanje kakav je sudska praksa i šta je to što pravosudni sistem poručuje građanima.

Podsetimo, između 24. i 25. aprila, u delu Savamale na prostoru koji se nalazi na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice, porušeni su nelegalni objekti u toku noći i od tada slučaj intrigira javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
max

27.12.2017 16:22

O uspenim reformama niko ne pise, dok slucaj Savamala zauzima previse medijskog prostora.

grba

27.12.2017 23:30

@max - Imate pravo,sa Savamalom su prevrsili svaku meru

Helena

27.12.2017 23:40

@max - Maslo opozicije.

maja

27.12.2017 16:45

Naravno da treba postovati proceduru sve ima svoje vreme.