ANA BRNABIĆ RASPISALA IZBORE ZA ODBORNIKE SKUPŠTINE GRADOVA I OPŠTINA!

Autor:

Vesti

26.04.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalni i beogradski izbori 2. maja!

ANA BRNABIĆ RASPISALA IZBORE ZA ODBORNIKE SKUPŠTINE GRADOVA I OPŠTINA!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić raspisala je danas izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji.

Ona je odluku o raspisivanju izbora potpisala u Domu Narodne skupštine u 10 časova.

- Nakon što je Narodna skupština usvojila Izmene i dopune zakona, tako su se stekli uslovi za izbore i u 66 jedinica lokalne samouprave. Izbori će se održati na isti dan kao i izbori za odbornike u Beogradu, drugog juna ove godine. Poslali smo iz Parlamenta poruku građanima da smo kao izabrani predsednici sposobni da razgovaramo i postignemo dogovor. Ovakav dogovor je pobeda svih odgovornih ljudi. Pozivam sve političke aktere da vode računa da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude i da je naša zajednička obaveza da se naš politički sistem razvija u demokratskom pravcu - rekla je Brnabić.

- Kao predsednica Narodne skupštine Srbije nastaviću da insistiram da ovo najviše predstavničko telo poštuje i promoviše takve vrednosti. Želim svima uspešne izbore, hvala vam, živela Srbija - ovom porukom završila je obraćanje.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su 23. aprila izmene i dopune zakona o lokalnim izborima kojima su pomereni rokovi za raspisivanje izbora, što je bio jedan od zahteva opozicije u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova koji je vođen od 1. aprila na inivijativu Brnabić.

Na ovaj način stvoreni su uslovi da se spoje beogradski i lokalni izbori i da budu održani 2. juna.

Podsećamo, Brnabić je u gostovanju na Tv Pink prekjuče navela da se situacija u svetu komplikuje i da se stalno javljaju nova žarišta, kao i da je ekonomska situacija u Evropi jako loša, zbog čega evropski kontinent globalno postaje sve manje konkurentan.

Ja ću se kao predsednica Skupštine uvek truditi da se taj dijalog nastavi. Uvek je na prvom mestu Srbija, naš narod i naši građani. Bez obzira na političke razlike mi moramo da pokušamo oko nekih stvari da napravimo konsenzus - rekla je Brnabićeva i istakla da su pred Srbijom teški dani. 

Mi smo usred jedne oluje gde različiti vetrovi sa svih strana udaraju po Srbiji - rekla je predsednica Skupštine govoreći o različitim pritiscima za Srbiju. 

Naše je da držimo taj kurs. Odgovornost je na svima nama. Da pokušamo da imamo unutrašnju stabilnost u najvećem mogućem spektru, koliko god je to moguće. Da pokušamo da postignemo tu unutrašnju stabilnost, taj unutrašnji dijalog, zato što moramo da napravimo vreme, prostor, moramo da sačuvamo energiju da se odupremo svim tim priticima - istakla je Brnabićeva. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Jelena

26.04.2024 10:27

Ovim je aktuelna vlast pokazala da sve radi odgovorno i transparentno

Minja

26.04.2024 10:29

To Brnaba kraljice. Još da razbijetw opoziciji jače nego ikad.

Nebojša

26.04.2024 10:32

Ovi izbori su veoma važni za Srbiju, zato ću da glasam za SNS, pošto jedino tako može da se nastavi napredak Srbije.

Filip

26.04.2024 10:32

Idemo sad sa kampanjom još jače da dobiju što su tražili. Naprednjaci samo jako najjače što možete