DEČAK IZ VRANJA KOJI JE PREMINUO OD KORONE DEVET DANA BIO NA RESPIRATORU! Imao još jedan faktor rizika!

Autor:

Vesti

23.11.2021

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš potvrdio je da je dečak od 16 godina iz Vranja preminuo prošle nedelje u ovoj ustanovi od kovida i da je dete imalo visok indeks telesne mase, odnosno bilo i gojazno što je inače veliki faktor rizika u kovidu.

DEČAK IZ VRANJA KOJI JE PREMINUO OD KORONE DEVET DANA BIO NA RESPIRATORU! Imao još jedan faktor rizika!

Foto: printscreen

- Adolescent iz Vranja, koji je bio 2005. godište i imao visok indeks telesne mase, a sa teškom kliničkom slikom kovida primljen kod u UKC Niš 24. oktobra, preminuo je 18. novembra. Primljen je na kovid odeljenje Klinike za dečije interne bolesti i od samog početka bio je na tzv. haj flouu, odnosno visokom protoku kiseonika - kaže za Kurir dr Perišić.

Usled pogoršanja stanja, devetog dana, odnosno 4. novembra prebačen je na respirator.

- Međutim, 18. novembra uveče naglo mu padaju pritisak, saturacija i srčana frekvencija. Pokušana je reanimacija, koja, nažalost, nije uspela i lekari su mogli samo da konstatuju smrt - navodi dr Perišić i dodaje da su adolescenta lečili anesteziolozi, dečiji hirurzi, orl specijalisti, grudni hirurzi i kardiohirurg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ljubica

23.11.2021 13:26

Još jedna smrt zbog neznanja i nesposobnosti lekara. Isto kao i onaj momak od 17 godina što umre od meningitisa, što lekari naravno nisu znali.