Vučić o Kosovu: Plašimo se sebe i budućnosti

Autor: Tanjug/Republika

Vesti

25.08.2017

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je sumnju da ćemo kao društvo uspeti nešto da se dogovorimo po pitanju Kosova i Metohije i da nešto uradimo, u interesu budućnosti, "jer se plašimo sebe, budućnosti i realističnog pristupa".

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić kaže da moramo biti hrabriji

On je u razgovoru sa novinarima u Osečini najavio da će u septembru početi da se razgovara sa civilnim sektorom, Akademijom nauka, Srpskom pravoslavnom crkvom, akademskom zajednicom, političkim strankama i u Parlamentu o pitanju Kosova.

Na pitanje da li postoje rokovi u vezi sa unutrašnjim dijalogom koji je pokrenuo i kada će biti završen, Vučić je precizirao da postoje samo oni rokovi koji se tiču naše budućnosti:

- Nemamo mi rokove, osim onih koji se tiču naše budućnosti i niko nam ih ne postavlja. Ne moramo mi ništa, niko nam nije rekao da moramo, i najverovatnije i nećemo provesti, jer se plašimo sebe, plašimo se budućnosti, realističnog pristupa - rekao je Vučić.

Vučić kaže da nema strah niti bojazan za ekonomsku budućnost zemlje, dodajući da Srbija ima mnogo bolje polazne osnove od drugih u regionu i šire i po pitanju stope nezaposlenosti, rasta, investicija…

Ali razvoj može da zakoči to ako ne budemo politički pametni, a to ne bi bilo ništa novo, istakao je.

- Podići ćemo rast povećanjem plata i penzija, ne vidim probleme, to sve može da bude ako budemo politički pametni. Da li će se konkretizovati zavisi od ocene svih nas — možemo li da postignemo konsenzus ili ne - rekao je.

Nemoguće je, kaže, postići apsolutni konsenzus, ali možemo da postignemo dogovor većeg i najodgovornijeg dela društva.

Onda će se, kaže Vučić, izaći sa konkretnim predlozima.

- Naše je da se borimo za nas, našu budućnosti i da gledamo da radimo što je moguće više, ako tako bude, ne vidim ozbiljnije probleme — kao što su odbojkaši pokazali da borbenošću mogu sve da pobede - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading