IDEM PONOVO U NJUJORK DA POZOVEM DA SE NE USVAJA REZOLUCIJA! Vučić: Inicijatori ne znaju u kakvom su problemu...

Autor:

Vesti

10.05.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je na predizbornom skupu u Lazarevcu rekao da hoće da se bori za Srbiju i njene interese.

IDEM PONOVO U NJUJORK DA POZOVEM DA SE NE USVAJA REZOLUCIJA! Vučić: Inicijatori ne znaju u kakvom su problemu...

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije i član Predsedništva SNS Aleksandar Vučić rekao je večeras  da će iduće nedelje verovatno ići u Njujork da bi se još jednom obratio pred GS UN svim zemljama sveta i da ih pozove da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

On je na predizbornom skupu u Lazarevcu rekao da hoće da se bori za Srbiju i njene interese.

Vučić je rekao i da nije optimista, ali da može da se dogodi i da za tu rezoluciju iza koje su stale sve velike sile bude manje glasova za nju nego protiv.


- Vi znate da nisam optimista. Uvek sam ili surovi realista nego pesimista. Bolje mi je da ljudima predstavim stvari kakve jesu. Oni ne znaju šta da rade u Njujorku zbog angažmana Srbije. Ne znaju šta sa rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija boriće se do poslednjeg trenutka za svoju čast i obraz - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije i član predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas i to da oni koji su inicirali rezoluciju o Srebrenici, iako imaju podršku najvećih zemalja, ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije.

- Do poslednjeg trenutka ćemo se boriti za svoj obraz i čast, za obraz i čast Srbije. Poštujemo žrtve Bošnjaka i nikoga nismo uvredili. Srbija danas je Srbija koja sme da se bori za sebe i svoje građane - naglasio je Vučić.

On je kazao da su inicijatori rezolucije i oni koji je podržavaju mislili da smo mi mala zemlja i da ćemo morati da se saglasimo, da ćemo spustiti glavu, sleći ramenima i reći "veliki ste i jaki, ne smemo da stanemo u odbranu svoje zemlje".

- Rekli ste, vi ste veći od naše Srbije, ali mi ćemo da vam se suprotstavimo i branimo našu zemlju u Njujorku, i u Briselu i u Strazburu, i na svakom drugom mestu gde budete pokušavali da ukinete pravo našeg naroda da bude svoj na svome i da čuva svoje časno ime i prezime - rekao je Vučić.

Vučić se izvinio građanima Lazarevca i naglasio da nikada više ne sme da se dogodi da tri godine gradimo trg ili garažu i da su ljudi zbog toga sa pravom ljuti.

- Što nisi na vreme uzeo dobrog izvođača. Izvinite i zbog naše arogancije i bahatosti, jer ste videli moge funkcionere koji su sebi postali važniji. Videli smo to i zato ćemo da imamo ljude koji će da brinu o vama i vašim problemima - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Ana

10.05.2024 19:26

Politika se vodi jače nego ikada do sada!

Nikola

10.05.2024 19:35

"Bravo za Vučića što se aktivno angažuje i štiti interese naše zemlje! To pokazuje njegovu posvećenost Srbiji."

Dejan

10.05.2024 19:35

Ponosn sam što imamo lidera koji je spreman da putuje i bori se za nas. To pokazuje odlučnost i hrabrost."

David

10.05.2024 19:37

"Svaka čast Vzučiću što se bori za našu državu i ne dozvoljava da nas neko ponižava ili ugrožava na međunarodnoj sceni."