POLICIJSKOM ISLEDNIKU SRPSKE NACIONALNOSTI ZAPALJEN AUTO NA SEVERU MITROVICE: Preduzimaju se istražne mere

Autor:

Vesti

03.04.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatra je izbila oko 5 časova ujutru kod zgrade zvane "Vampiruša", na severu Mitrovice.

POLICIJSKOM ISLEDNIKU SRPSKE NACIONALNOSTI ZAPALJEN AUTO NA SEVERU MITROVICE: Preduzimaju se istražne mere

Foto: instagram.com/printscreen

Ilustracija

Pripadniku kosovske policije Srbinu Ž.K. isledniku u Regionalnoj policiji sever, danas je zapaljen automobil, a iz Osnovnog tužilaštva u Mitrovici ocenjuju da se radi o namernom izazivanju požara.

"Sumnja se da se radi o namernom podmetanju požara. Obavešten je tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, koji je naložio pokretanje postupka za krivično delo podmetanje požara. U saradnji sa policijom, preduzimaju se istražne radnje na otkrivanju počinioca", kazao je portparol tužilaštva Valjon Preteni.

Vatra je izbila oko 5 časova ujutru kod zgrade zvane "Vampiruša", na severu Mitrovice, gde je bio parkiran automobil. Incident se, kako se sumnja, dogodio zbog saradnje vlasnika automobila sa institucijama Kosova.

Ovo inače nije prvi put da je zapaljena privatna imovina Srba u četiri opštine na severu. Poslednji je podmetanje požara u lokalu potpredsednice Zvečana, Nataše Tomanić.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom.

- Sadržajan i otvoren razgovor sa ambasadorom Kristoferom Hilom o nastavku dijaloga sa Prištinom, situaciji u regionu, aktuelnim geopolitičkim dešavanjima i bilateralnoj saradnji Srbije i SAD.


Ponovio sam doslednu poziciju Srbije koja nastavlja da ulaže sve napore u cilju nalaženja održivog rešenja za zaštitu srpskog stanovništva na KiM i očuvanje svojih nacionalnih interesa.

Potvrdili smo i zajedničku opredeljenost da nastavimo dalje unapređenje srpsko-američkih odnosa - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading