DANAS NASTAVAK RAZGOVORA U BRISELU: Petković sa Bisljimijem o dinaru na KiM

Autor:

Vesti

25.03.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlog vikenda, delegacije predvođene Petkovićem i Bisljimijem sastale su se sa evropskim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom kako bi razmotrile aktuelnu situaciju.

DANAS NASTAVAK RAZGOVORA U BRISELU: Petković sa Bisljimijem o dinaru na KiM

Foto: Printscreen

Danas će se u Briselu nastaviti razgovori između glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, o odluci Centralne banke tzv. Kosova da ukine srpski dinar na Kosovu i Metohiji.

Prošlog vikenda, delegacije predvođene Petkovićem i Bisljimijem sastale su se sa evropskim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom kako bi razmotrile aktuelnu situaciju. Nakon više od tročasovnog sastanka, Lajčak je najavio novu rundu dijaloga i izrazio očekivanje da će strane doneti konkretne predloge na sastanku.

Stavovi i izjave nakon prethodnog sastanka

Petković je nakon susreta u Briselu prošle nedelje naglasio da odluke Prištine stvaraju dodatne poteškoće za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji. Posebno je istakao značaj pronalaženja rešenja koje će omogućiti nastavak funkcionisanja Poštanske štedionice.

Sa druge strane, Bisljimi je prvobitno odbio da razgovara o temi dinara u Briselu, ali je nakon sastanka sa Lajčakom odlučio da se pridruži dijalogu, otvarajući prostor za dalje pregovore.

Lajčak je ocenio da je prethodni sastanak pregovarača pokazao da će implementacijom Sporazuma o putu normalizacije morati da se bave na najvišem nivou - na sastanku lidera Beograda i Prištine. Ovo ukazuje na važnost postizanja dogovora o pitanjima koja utiču na svakodnevni život ljudi na terenu.

Očekuje se da će današnji razgovori doneti nove perspektive i korake ka rešavanju spornih pitanja između Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading