Ministarka Danica Grujičić potpisala Memorandum o razumevanju sa Državnom korporacijom za nuklearnu energiju „Rosatom“

Autor:

Vesti

26.03.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporazum, između ostalog, podrazumeva razmenu informacija i iskustava u oblasti nuklearne medicine, saradnju u medicinskoj dijagnostici i radioterapiji za lečenje onkoloških bolesnika.

Ministarka Danica Grujičić potpisala Memorandum o razumevanju sa Državnom korporacijom za nuklearnu energiju „Rosatom“

Foto: Ministarstvo zdravlja republike Srbije

Danica Grujičić

U okviru  Međunarodnog foruma ATOMEXPO 2024. posvećenog globalnoj upotrebi nuklearne energije koji se održava u Sočiju u Rusiji, ministarka zdravlja Republike Srbije Danica Grujičić potpisala je Memorandum o razumevanju između Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Državne korporacije za nuklearnu energiju „Rosatom“ o saradnji u oblasti nuklearne medicine.

Sporazum, između ostalog, podrazumeva razmenu informacija i iskustava u oblasti nuklearne medicine, saradnju u medicinskoj dijagnostici i radioterapiji za lečenje onkoloških bolesnika, kao i u oblasti usavršavanja zdravstvenih radnika, razmenu informacija o novoj opremi i tehnološkim dostignućima, učešće u zajedničkim projektima i druge vidove saradnje na ovom polju.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je uvek isticala značaj nuklearne medicine u borbi sa najtežim bolestima, kao i dostignuća Rusije u toj oblasti, ocenila je ovaj Memorandum kao veliki korak Srbije na putu razvoja nuklearne medicine.

Obraćajući se brojnim učesnicima na Plenarnoj sednici Foruma, ministarka Grujičić je prvo izrazila saučešće Rusiji i ruskom narodu zbog žrtava terorističkog napada koji se nedavno dogodio u Moskvi.

U svom obraćanju, govoreći o nuklearnoj medicini koju je uvek isticala kao budućnost u lečenju pacijenata, ministarka Danica Grujičić je istakla da ćemo uskoro sve više zdravstvenih problema moći da rešavamo upravo uz pomoć ove grane medicine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading