MILIĆEVIĆ: Srbija nikada neće zaboraviti pogrom koji su albanski ekstremisti organizovali nad srpskim narodom

Autor:

Vesti

17.03.2024

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milićević ističe da je promenom vlasti 2012. i dolaskom Aleksandra Vučića Srbija vratila pitanje Kosova za pregovarački sto.

MILIĆEVIĆ: Srbija nikada neće zaboraviti pogrom koji su albanski ekstremisti organizovali nad srpskim narodom

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ministar Đorđe Milićević, ističe da Srbija nikada neće zaboraviti pogrom koji su albanski ekstremisti organizovali nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji 17. marta 2024. On naglašava da je uveren da će zaslužena kazna kad-tad stići. Pogrom koji je započet NATO bombama 1999. nastavljen je organizovanim masovnim zločinom 2004. i traje i danas, dok Kurti čini sve da različitim metodama završi proces etničkog čišćenja. Milićević ističe da Srbija neće dozvoliti takav scenario i da će se suprotstaviti svim pokušajima da se srpski narod uništi.

Politika prema Kosovu

Milićević ističe da je promenom vlasti 2012. i dolaskom Aleksandra Vučića Srbija vratila pitanje Kosova za pregovarački sto. On takođe navodi da je Vučić, zajedno sa liderom socijalista Ivicom Dačićem, zaslužan za 27 otpriznanja tzv. Kosova, kao i za "sprečavanje da ta lažna država postane član različitih međunarodnih organizacija". Ministar ističe da se danas ponovo povampiruju snage koje su poražene te 2012. godine, te da idu po svetu i ogovaraju Srbiju.

Uloga Srbije u rešavanju kosovskog pitanja

Milićević naglašava da se u Srbiji vlast dobija samo na izborima, glasovima njenih građana, a ne u Briselu ili nekim drugim centrima moći voljom tamošnjih birokrata i albanskih lobista. On ističe da je dolaskom DOS-a na vlast posle 5. oktobra, albanski ekstremisti dobili uzlet i ohrabrenje te su u tom periodu organizovali i pogrom i proglašenje lažne nezavisnosti. Za razliku od tog perioda, promenom vlasti 2012. i dolaskom Aleksandra Vučića Srbija vraća pitanje Kosova za pregovarački sto.


Ministar Đorđe Milićević ističe da Srbija neće zaboraviti pogrom nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. i da će se suprotstaviti svim pokušajima da se srpski narod uništi. Takođe, naglašava da se u Srbiji vlast dobija samo na izborima, glasovima njenih građana, a ne voljom tamošnjih birokrata i albanskih lobista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading