PRELEPA SLIKA IZ PREDSEDNIŠTVA SRBIJE! Vučić ugostio OSNOVCE SA KiM! Predsednik poručio: SRBIJA JE UZ VAS, Kosovo je naša duhovna i državna KOLEVKA! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.03.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je imao priliku da primi poklone osnovaca, nakon čega je i on njih darivao poklonima.

PRELEPA SLIKA IZ PREDSEDNIŠTVA SRBIJE! Vučić ugostio OSNOVCE SA KiM! Predsednik poručio: SRBIJA JE UZ VAS, Kosovo je naša duhovna i državna KOLEVKA! (FOTO)

Foto: Republika.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je  danas oko 10 sati učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije u Palati Srbija.

IZJAVE ZA MEDIJE

- Prošlo je 20 godina od kada su krenuli Kosovo da oduzimaju oružjem, i danas nisu prestali. Ako ništa, časno je čuvati slobodu, i čuvati Međunarodno pravo. Verujem da ću narednih dana više govoriti o situaciji u regionu i opasnostima koja se nadvijaju nad našom zemljom - naveo je Vučić. 

Republika

Foto: tanjug/ap/live

Aleksandar Vučić, izjave za medije

 

Povodom razgovora sa Miroslavom Lajčakom, Vučić je istakao da očekuje loše vesti od Međunarodne zajednice. 

- O tome ću govoriti, objasniću kako su nas lagali, varali, tiče se članstva Kosova u Evropi... Oni misle da imaju pravo na tumačenje sporazuma. Biće teško za nas jer je nečija namera da gura srpski narod dalje od KiM. To je deo onoga što nam se sprema. Zato je važno da snažimo sebe, i ma koliko da smo mali, da dobro razumemo svoju poziciju. Netko beše Strahinjiću Bane, mi smo neko, a oni su niko. Biće promene u našoj doktrini i pristupima. Neće moći da kažu da smo se sa nečim saglasili... - rekao je Vučić. 

Foto: tanjug/ap/live

Aleksandar Vučić, izjave za medije

 

Da li ćemo nekada nešto na silu morati da prihvatimo? pitao se Vučić, pa dodao da Srbi više neće biti budale. 

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: 

- Draga deco iz svih delova KiM, naše Srbije, dobro došli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste danas ovde u Beogradu, na 20. godina pogroma srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, koji istim žustrinom traje i danas. Ni metode ne menjaju mnogo, uz istu sladostrasnu podršku onih koji su ih posržavali bombama 1999. godine,  u drugačijoj formi. Hvala nastavnicima, roditeljima, direktorima, hvala što ih vaspitavate, volite Srbiju. Znate da imate jedan glavni grad, Beograd. Nadam se da ćete imati vremena da zavolite i druge delove otadžbine - rekao je Vučić. 

Republika

Foto: tanjug/ap/live

 

 

Kako je dodao, sve najlepše i najbolje osobine ima Strahinjić Ban, a sve staje u rečenicu: "Neko beše Strahinjiću Bane", što karakteriše i decu sa Kosova. 

Foto: tanjug/ap/live

 

 

 

- Vi koji ste danas neko, na našem KiM, vi ste neko ko je uprkos željama onih koji su niko. Baš zato što ste neko, vi stojite i opstajete na svome, jer ste na svome. Kao što je rekao patrijarh Porfirije, mi smo duhovno sa vama na svakom mestu u Kosovu. Deco, drago mi je što ste u našem Beogradu videli sve ono lepo što naša jedina prestonica može da ponudi. Želim vam da dugo živite tamo, da često dolazite u Beograd, volite svoju Srbiju. Ovaj težak dan ćemo završiti svečanom akademijom u Beogradskom dramskom pozorištu - kaže Vučić. 

Republika

Foto: tanjug/ap/live

 

 

Nikada nećete biti sami, uvek smo uz vas, rekao je predsednik. 

Predsednik je potom primio crteže osnovaca. 

Republika

Foto: Republika.rs

Predsednik Vučić dobija poklon od đaka

 

- Divno, sa sve Goraždevcem, na belom delu naše zastave. Ima i Dečana, i Banjska, i sunca na KiM. Pogledajte ovo. Cela Srbija i Kosovo u crveno, plavo belom. Predaja nikada nije bila opcija. I mi smo za vas deco pripremili poklone - naveo je Vučić. 

Predsednik Vučić je potom svima podelio poklone. 

DECA ČEKAJU VUČIĆA

Foto: Republika.rs

Đaci sa KiM
Republika

Foto: Republika.rs

Đaci sa KiM

 

ZA MALIŠANE PRIPREMLJENI POKLONI

Republika

Foto: Republika.rs

Pokloni za osnovce

Foto: Republika.rs

Pokloni za osnovce

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je preksinoć da je sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i, kako je naveo, nepodnošljivim uslovima za život srpskog naroda.

"Razmotrili smo mogućnosti i teme za nastavak konstruktivnih razgovora u Briselu, kao i korake neophodne za napredak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

 

Dodao je da je još jednom pozvao međunarodnu zajednicu da se "konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost".

Vučić se sastao i sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom.

- Odličan i prijateljski razgovor sa Markusom Zederom o investicijama i jačanju veza između Srbije i Bavarske. Zahvalio sam mu na dosadašnjoj saradnji i istakao da Srbija ima trgovinsku razmenu sa Bavarskom veću od milijardu i 500 milona evra.

Naglasio sam da su ekonomska snaga Bavarske i njegova lična reputacija kao odličnog poslovnog čoveka, uz strateški pristup koji ima u pogledu saradnje, pomogli da se Bavarska pozicionira kao napredno ekonomsko središte Evrope i da time daje primer Srbiji da stvori još dinamičnije i konkurentnije poslovno okruženje i da postane još snažniji ključni igrač u pokretanju ekonomskog uspeha regiona sa fokusom na infrastrukturu, modernu industriju, inovacije, tehnologiju i proizvodnju.

Uskoro, sa najvećim zadovoljstvom, očekujemo posetu Markusa Zederoma i njegove delegacije Srbiji. - napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (39)

Loading
Filip

17.03.2024 10:20

Ova deca zasluzuju sve najlepse! Uz vas smo!

Gaja

17.03.2024 10:22

Deca su nase blago! Svaka cast Vucicu!

Milan

17.03.2024 10:22

Niko i nikada neće stati na put Srbiji da se brine za svoj narod na KiM

Jovan

17.03.2024 10:22

Ovo je divna svečansot. Naša deca sa KiM zasluzuju svaku podršku.