VUČIĆ OTVORIO DUŠU: Otkriva zašto dobija 150 pretnji smrću dnevno i kako to utiče na njega!

Autor:

Vesti

20.02.2024

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba protiv inflacije - briga za ljude

VUČIĆ OTVORIO DUŠU: Otkriva zašto dobija 150 pretnji smrću dnevno i kako to utiče na njega!

Foto: RTS/printscreen


U emisiji "Takovska 10" na Prvom programu RTS, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje stavove o inflaciji i brizi za građane. Istakao je važnost pokazivanja više brige o ljudima i nastavak istog pristupa i posle izbora. Vučić je naglasio da je neophodno raditi za ljude i boriti se za njih, te da je važno objasniti građanima razloge rasta cena nafte koji utiče na inflaciju. Predsednik je istakao da je potrebno poslati državne sekretare da objasne situaciju građanima i pokažu da se inflacija drži pod kontrolom, te da je realno povećanje penzija za penzionere 14,8%.

- Dajte da pokažemo više brige o ljudima, da sa tim nastavimo i posle izbora, da radimo za ljude, da se borimo za njih. Da pokažemo, kad imate pitanje inflacije, da izađe neko i pokaže zašto raste cena nafte. Mora neko da izađe da objasni, ne moram ja kao predsednik to da objasnim. Dajte imate pet državnih sekretara, pošaljite ih da to pokažu narodu. Kažite ljudima, vidite da držimo inflaciju pod kontrolom, samo se sekiramo zbog ove nafte. Penzioneri sa 14,8 imaju realno povećanje penzija. Dajte da ih zadržimo, da ta povećanja imaju smisla. Za to moramo taođe da se borimo, kao i hiljadu drugih stvari koje moramo da uradimo - istakao je.



**Izazovi koje nosi funkcija predsednika**

Aleksandar Vučić je otvorio i pitanje lične izloženosti i pritisaka koji prate funkciju predsednika. On je istakao da svakodnevno dobija pretnje smrću, kao i članovi njegove porodice, te da se suočava sa uvredama i lažima. Vučić je istakao da je često teško reagovati na takve pritiske, jer politika zahteva pažljivo ponašanje i izbegavanje laži ili uvreda, bez obzira na to na kom jeziku se govori.

- Kada me kritikujete sa tim zašto ovoliko para, odgovorim "ja sam samo živ čovek". Samo se postavite u moje cipele jedan dan. Na dnevnom nivou dobijem 150 pretnji smrću. Moja porodica u celini na dnevnom nivou dobije oko 50 pretnji smrću. Na najuvredljiviji način se izjašnjavaju o meni, prosute laži i uprkos tim pritiscima, a ljudima ni ne smete da kažete sve, jer je politika takva, morate da pazite da ne prekoračite granicu, ne služite se lažima, ne opsujete nikoga, bilo da govorite na ruskom, engleskom - istakao je.

Ovakve izjave predsednika Aleksandra Vučića ukazuju na kompleksnost uloge predsednika i izazove sa kojima se svakodnevno suočava. Njegova briga za građane i borba protiv inflacije, kao i otvorenost o pritiscima i pretnjama, dodatno pokazuju složenost političke scene u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (30)

Loading
Ana

20.02.2024 22:11

Niko od nas ne bi voleo da se nađe u njegovoj koži. Strašan pritisak trpi i to sve zbog toga što želi svojoj zemlji dobro.

Nena

20.02.2024 22:12

Vucicu svaka cast kako stoicki podnosi sve uvrede i pretnje,bez obzira na funkciju,on je covek od krvi i mesa kao i svi mi... nezamislivo je kako bole svakodnevne uvrede,a pogotovo na racun njegove porodice i neverovatno kako ih dostojanstveno podnosi...

Deki

20.02.2024 22:15

Ovaj čovek je potreban Srbiji! Velika podrška Vučiću i njegovoj porodici, skidamo ti kapu!

Ivana

20.02.2024 22:15

Svaka vam čast. Teško je izdržati ovakve pritiske.