VUČIĆ DANAS U DVODNEVNOJ POSETI SEVERNOJ MAKEDONIJI! Predsednik na Samitu inicijative "Otvoreni Balkan" i samitu "Zapadni Balkan i EU“!

Autor:

Vesti

21.01.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić će prisustvovati susretu "Zapadni Balkan i EU" i sastanku lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan.

VUČIĆ DANAS U DVODNEVNOJ POSETI SEVERNOJ MAKEDONIJI! Predsednik na Samitu inicijative "Otvoreni Balkan" i samitu "Zapadni Balkan i EU“!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Severnoj Makedoniji, gde će učestvovati na Samitu inicijative "Otvoreni Balkan", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nakon toga Vučić će prisustvovati susretu "Zapadni Balkan i EU" i sastanku lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan.

Ranije je u Predsedništvu rečeno da će Vučić učestvovati na samitu lidera Zapadnog Balkana o Planu rasta tog regiona, čiji je domaćin makedonski premijer Dimitar Kovačevski, a na kome će osim lidera Zapadnog Balkana učestvovati i generalni direktor Direktorata EK za susedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman, pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajan i predstavnici Saveta za regionalnu saradnju, CEFTA-e i Investicionog foruma komora Zapadnog Balkana, USAID-a, kao i nekih međunarodnih finansijskih institucija.

Podsetimo, juče je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, održao konferenciju na kojoj je predstavio sveobuhvatan program pod nazivom "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027", koji obuhvata period od 2024. do 2027. godine. Ovaj program postavlja temelje za ključne aspekte razvoja Republike Srbije, s fokusom na unapređenje života građana i ostvarenje značajnih ciljeva u različitim sektorima.

Šest ključnih tačaka ovog programa obuhvataju sveobuhvatne planove za razvoj zemlje.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče u Palati Srbija na predstavljanju programa "Skok u budućnost - Srbija Expo 2027" za period od 2024. do 2027. da je suština svih projekata jedan projekat, a to je uspešna Srbija i skok u budućnost 2027. godine, kada se održava specijalizovana međunarodna izložba Expo u Beogradu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Veso S

21.01.2024 07:35

Pored lidera država iz regiona, samitu će prisustvovati pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajan i predstavnici Saveta za regionalnu saradnju, CEFTA-e što potvrđuje značaj ovog samita.

Romanija

21.01.2024 07:38

Verujem da će konačno i Crna gora i BiH svatiti značaj Otvorenog Balkana i da će se priključiti.

Ana

21.01.2024 08:04

Nema odmora za našeg predsednika, juče je održao veličanstveno obraćanje naciji sa mnogim projektima a danas nastavlja da se bori za bolje sutra.

Petra

21.01.2024 09:14

Predsednik nastavlja razgovore za bolju budućnost Srbije.