"PONOSNI NA NAŠA DOSTIGNUĆA, OVO JE VIZIJA JOŠ JAČE SRBIJE" Vučević o planu Srbija 2027 - predviđaće ovih 6 PRIORITETA (FOTO)

Autor:

Vesti

20.01.2024

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan "Srbija 2027 - Skok u budućnost" predstavljen javnosti

"PONOSNI NA NAŠA DOSTIGNUĆA, OVO JE VIZIJA JOŠ JAČE SRBIJE" Vučević o planu Srbija 2027 - predviđaće ovih 6 PRIORITETA (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić


Nakon 15 godina promena, večeras je predstavljen ambiciozan plan "Srbija 2027 - Skok u budućnost". Ministar odbrane Miloš Vučević izrazio je ponos zbog ostvarenih dostignuća i istakao da plan predstavlja viziju još jače Srbije.

"Ponosni na naša dostignuća, nakon 15 godina promena, večeras je predstavljen plan, vizija još jače Srbije" izjavio je ministar odbrane Miloš Vučević nakon predstavljanja plana "Srbija 2027 - skok u budućnost".

 

 

 


Šest prioriteta plana "Srbija 2027 - Skok u budućnost"

Plan "Srbija 2027 - Skok u budućnost" fokusira se na šest prioriteta koji će biti ključni za dalji razvoj zemlje. Podizanje životnog standarda građana, ubrzana modernizacija zemlje, razvoj infrastrukture, industrijalizacija, poljoprivreda i životna sredina, kao i integralni razvoj i "EXPO 2027" predstavljaju temeljne stubove ovog plana.

 

 

 

- Plan “Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027” predviđa šest prioriteta: podizanje životnog standarda građana, ubrzanu modernizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, zatim industrijalizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu, kao i integralni razvoj i “EXPO 2027”. Živela Srbija! - istakao je Vučević.




Podizanje životnog standarda građana

Jedan od ključnih prioriteta plana "Srbija 2027 - Skok u budućnost" jeste podizanje životnog standarda građana. Ovaj segment plana fokusira se na unapređenje kvaliteta života svih građana kroz različite programe i inicijative.

Ubrzana modernizacija zemlje

Plan predviđa ubrzanu modernizaciju zemlje kroz implementaciju savremenih tehnologija i inovacija u različitim sektorima društva. Ovo će omogućiti Srbiji da ostane konkurentna i da prati globalne trendove.

Razvoj infrastrukture

Razvoj infrastrukture smatra se ključnim faktorom za dalji napredak zemlje. Plan "Srbija 2027 - Skok u budućnost" stavlja poseban akcenat na unapređenje saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture.

Industrijalizacija, poljoprivreda i životna sredina

Osim toga, planom je predviđena industrijalizacija, unapređenje poljoprivrede i zaštita životne sredine. Ovi segmenti imaju za cilj da obezbede održivi razvoj i bolje uslove za sve građane.

Integralni razvoj i "EXPO 2027"

Integralni razvoj zemlje, kao i domaćinstvo "EXPO 2027", takođe su deo plana koji će doprineti jačanju pozicije Srbije i promociji njenih potencijala na međunarodnom nivou.

Ministar Vučević istakao je da je ovo samo početak plana "Srbija 2027 - Skok u budućnost" i izrazio uverenje da će implementacija ovih prioriteta omogućiti Srbiji da ostvari značajan napredak u narednim godinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (22)

Loading
Maja

20.01.2024 20:44

Velila dela velikih ljudi koja ce Srbiju dovesti na tron Evrope!

Maja

20.01.2024 20:46

Napredna Srbija u kojoj se gradjani osecaju srecnim i bezbriznim je san mnogih drzava u regionu

Ena

20.01.2024 20:50

Zahvaljujući Vučiću, a realizacijom ovog plana Srbija će dostići najrazvijenije zemlje u Evropi.

Sale

20.01.2024 20:51

Zaista treba da budemo ponosni na sve što smo do sada postigli