"AKO NE ZAVRŠIMO, NEĆEMO IMATI STRUJE" Vučić: To moramo što pre da uradimo

Autor:

Vesti

20.01.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavljanje Plana "Srbija 2027 - Skok u Budućnost"

"AKO NE ZAVRŠIMO, NEĆEMO IMATI STRUJE" Vučić: To moramo što pre da uradimo

Foto: Printscreen/Pink

Predstavljanje Plana "Srbija 2027 - Skok u Budućnost"

U Palati "Srbija", predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je plan "Srbija 2027 - skok u budućnost". Fokus ovog plana je ubrzana industrijalizacija, a predsednik je istakao da će sve što je do sada najavljeno zavisiti od razvoja industrije.

Podrška Dugoročnim Planovima za Ulaganje

Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da subvencioniše kompanije sa dugoročnim planovima za ulaganje u zemlju. Domaće kompanije će imati prednost u odnosu na strane, ali se istovremeno izražava zahvalnost stranim kompanijama koje su izabrale Srbiju za svoju destinaciju. Najavljeno je otvaranje novih fabrika u narednom periodu, što će značajno doprineti industrijalizaciji zemlje.

- Srbija će nastaviti da subvencioniše sve kompanije koje imaju dugoročne planove za ulaganje u Srbiji. Pre svega domaće, uvek će imati prednost u odnosu na strance, a potom i strane. I njima smo beskrajno zahvalni što su izabrali Srbiju kao svoju destinaciju. Imaćemo u narednom periodu otvaranja novih fabrika, i verujem da će to doprineti dodatnoj industrijalizaciji naše zemlje - rekao je on.




Pomoć Poljoprivrednicima

Ističući da nije stručnjak za poljoprivredu, predsednik je najavio planove za pomoć ljudima koji se bave stočarstvom i proizvodnjom mlečnih proizvoda. Subvencije za ove sektore će rasti, a planira se i ulaganje u navodnjavanje, kao i podrška ratarskim, povrtarskim i drugim kulturama. Posebna pažnja će biti posvećena vinogradarstvu, a pomoć će biti pružena kroz grantove i povoljne kredite.

- To su pre svega stočari, i za njih će rasti subvencije najbrže. Govedari, svi koji proizvode mlečne proizvode. Mislim da to uliva sigurnost svima koji hoće da se bave tim teškim poslom. Ulagaćemo u dalje navodnjavanje, i ratarskih, povrtarskih i drugih kultura. Ulagaćemo i u vinogradarstvo, i svima želimo da pomognemo, grantovima i povoljnim kreditima - istakao je Vučić.


Veliki Poslovi u Energetici

Predsednik je istakao da nas očekuju veliki poslovi u energetici, pri čemu je naglasio značaj izgradnje reverzibilne hidroelektrane Bistrica. Takođe, najavljena je završetak TE Kostolac B3, kao i projekti izgradnje samobalansiranih solarnih elektrana. Planira se značajno ulaganje u energiju, pri čemu je naglašeno da je izgradnja Naftovoda Srbija-Mađarska od ključnog značaja i da mora biti završena do Expa.

- Ako ne završimo Bistricu, nećemo imati struje. To moramo što pre da uradimo. Sada završavamo TE Kostolac B3, zatim imamo velike projekte izgranje samobalansiranih solarnih elektrana. Ulagaćemo u energiju više nego ikada. Naftovod Srbija-Mađarska mora biti urađen do Ekspa - kaže predsednik.

U zaključku, plan "Srbija 2027 - skok u budućnost" predstavlja sveobuhvatnu strategiju za dalji razvoj Srbije, sa fokusom na industrijalizaciju, podršku poljoprivredi i velika ulaganja u energetiku. Očekuje se da će ovaj plan imati značajan uticaj na ekonomski razvoj zemlje u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (30)

Loading
Dora

20.01.2024 19:46

Bistrica mora da se završi, to će donositi mnogo struje, a i značiće ljudima koji žive u okolini, biće novih radnih mesta

Lile

20.01.2024 19:50

Planiranje energetskih objekata spas za Srbiju

Nenad Rakic

20.01.2024 19:53

Predstavljanje Plana "Srbija 2027 - Skok u Budućnost" u Palati "Srbija" označava ključnu fazu u razvoju zemlje.

taza

20.01.2024 19:54

Fokus na ubrzanoj industrijalizaciji jasno postavlja smernice za budući ekonomski razvoj Srbije.