PETKOVIĆ: "ISKLJUČIVO IZ PRAKTIČNIH RAZLOGA" Prvi automobil bez stikera s oznakom "RKS" prošao administrativni prelaz Jarinje

Autor: D.B.

Vesti

01.01.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, istakao je da je ova odluka doneta iz praktičnih razloga kako bi se omogućila sloboda kretanja za sva vozila, naročito radi olakšavanja života Srba na Kosovu i Metohiji.

PETKOVIĆ: "ISKLJUČIVO IZ PRAKTIČNIH RAZLOGA" Prvi automobil bez stikera s oznakom "RKS" prošao administrativni prelaz Jarinje

Foto: www.profimedia.rs

Jutros je, na administrativnom prelazu Jarinje, zabeležen je istorijski trenutak - prvi putnički automobil sa "RKS" oznakama prešao je prelaz bez stikera. Ova promena označava početak primene odluke o slobodnom kretanju svih vozila sa teritorije Kosova i Metohije.

Ukidanje stikera na administrativnim prelazima

Sinoć su na svim administrativnim prelazima postavljeni disklejmeri koji obaveštavaju vozače o ukidanju stikera na području centralne Srbije. Ovi disklejmeri ističu da je omogućena sloboda kretanja za sva vozila sa prostora Kosova i Metohije, čime se olakšava položaj pojedinaca i omogućava njihova sloboda kretanja.

Praktični razlozi i značaj odluke

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, istakao je da je ova odluka doneta iz praktičnih razloga kako bi se omogućila sloboda kretanja za sva vozila, naročito radi olakšavanja života Srba na Kosovu i Metohiji. Važno je naglasiti da ovo ne znači priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, niti prejudicira određivanje konačnog statusa Kosova. Takođe, ova odluka ne može se tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244(1999).

Ova promena predstavlja korak ka olakšanju svakodnevnog života građana na Kosovu i Metohiji, pružajući im mogućnost slobodnog kretanja bez administrativnih barijera.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading