VUČIĆ OTKRIO REZULTATE PONOVLJENIH IZBORA: Pobeda lista 'Srbija ne sme da stane' na svim nivoima!

Autor:

Vesti

30.12.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljiva pobeda liste "Srbija ne sme da stane"

VUČIĆ OTKRIO REZULTATE PONOVLJENIH IZBORA: Pobeda lista 'Srbija ne sme da stane' na svim nivoima!

Foto: printskrin


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je lista "Srbija ne sme da stane" ostvarila ubedljivu pobedu na svim biračkim mestima kako na republičkom, tako i na gradskom nivou.

Izlaznost na republičkom nivou se kretala oko 43 odsto, što predstavlja visoku izlaznost za ponovljene izbore, dok je na nivou grada Beograda iznosila nešto manje od 40 odsto. Ponovljeno glasanje održano je na Novom Beogradu i na Bežanijskoj kosi, gde je lista "Srbija ne sme da stane" takođe ostvarila ubedljivu pobedu.

- Izlaznost na republičkom nivou je oko 43 odsto, što je visoka izlaznost za ponovljene izbore, i nešto manje od 40 odsto na nivou grada Beograda. Imali smo ponovljeno glasanje na Novom Beogradu i na Bežanijskoj kosi, i tu je ubedljivu pobedu odnela lista Srbija ne sme da stane - kaže on.


Visoka podrška u Ripnju



Predsednik je istakao da je lista "Srbija ne sme da stane" ostvarila izuzetno visoku podršku u Ripnju, osvojivši čak 79,8 odsto glasova. Ovaj rezultat jasno ukazuje na široku podršku koju ova lista uživa među biračima u ovom mestu.

- Što se drugih biračkih mesta tiče svuda je između 10 i 30 odsto uvećan procenat za listu Srbija ne sme da stane. A na 9 mesta je bila veća izlaznost, ili ista kao i pre 13 dana. Na tim mestima smo dobili negde čak i 30 odsto glasova više, tako da imate mesta u opštini Lebane i Žagubica gde imamo više od 92 odsto od broja ukupnih glasova - kazao je Vučić.

- Nestorović će imati više kada dođu ovi gradski rezultati. U selima nisu imali ništa, ali u Nišu i Beogradu jesu. Imaćete za 15-20 minuta precizno urađene sve rezultate. Ovo znači da ukoliko bude pristojna izlaznost 2. januara, i ako se nastavi ovaj trend rasta, realno je očekivati da naša lista dobije 130 mandat - rekao je predsednik.



Povećan procenat podrške na većini biračkih mesta



Vučić je takođe naveo da je lista "Srbija ne sme da stane" zabeležila povećanje podrške na većini biračkih mesta, gde se procenat podrške kretao između 10 i 30 odsto u korist ove liste u odnosu na prethodne izbore. Ovi rezultati jasno pokazuju da postoji kontinuirana podrška ovoj političkoj opciji među građanima.

Ukupno gledano, rezultati ponovljenih izbora pokazuju ubedljivu podršku koju je lista "Srbija ne sme da stane" ostvarila na biračkim mestima širom grada Beograda i na republičkom nivou. Ovi rezultati će svakako imati značajan uticaj na političku scenu i dalji razvoj događaja u Srbiji.

Vučić se zahvalio građanima Srbije što su na miran način uradili svoj posao, i olovkom pokazali kakva im je demokratska volja.

- I što su istrpeli svakojake pristike i napade, što su uspeli da izdrže i nasilje koje je neretko karakterisalo u poslednjim izbornim godinama taj postizbornim period. Jer neki nikada ne mogu da se pomire sa izbornim rezultatima. I da kažem ljudima, video sam novija istraživanja posle napada na gradsku skupštinu, došlo je do drastične promene u raspoloženju građana Srbije. Bili smo na 49 odsto pre toga, danas smo na 51,5 do 52 odsto biračkog tela. Ponešto je porasla lista Nestorovića, ostalo je u slobodnom padu - ističe on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (23)

Loading
Mila

30.12.2023 21:25

Ma bravo care, slušam te. Svaka ti je na mestu. Da su iole pametniji ovi "revolucionari" mogli bi mnogo toga da nauče od tebe, ako im je imalo stalo do Srbije. Bravo Vučiću. Srbija ne sme da stane.

Pavle

30.12.2023 21:40

Na ponovljenim izborima je narod jasno pokazao da je ubedljivo za Vucica i SNS.

Petar

30.12.2023 21:44

Rezultat ponovljenih izbora je cist i pokazatelj da narod zeli nastavak dosadasnje uspesne politike.

Nenad

30.12.2023 21:47

Gradjani su pokazali da ne zele povratak bivseg rezima.