VIŠE NE ZNAJU ŠTA HOĆE! Lista "Srbija protiv nasilja" prvo traži izbore, a kada ih dobiju - NEĆE DA UČESTVUJU!

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lista "Srbija protiv nasilja" objavila je saopštenje u kom se navodi da ne žele da izađu na ponovljene izbore u pojedinim mestima, iako danima traže ponavljanje istih, što ih ponovo čini kontradiktornim.

VIŠE NE ZNAJU ŠTA HOĆE! Lista "Srbija protiv nasilja" prvo traži izbore, a kada ih dobiju - NEĆE DA UČESTVUJU!

Foto: Printscreen

Izborna lista "Srbija protiv nasilja" neće učestvovati na ponovljenim izborima koji se održavaju u subotu 30. novembra jer, kako navode, "oni ne mogu anulirati pljačku niti ispraviti nepravdu koja se dogodila 17. decembra".


Kako se navodi u saopštenju, stav koalicije je da se traži poništavanje svih izbora održanih 17. decembra ove godine u skladu, kako navode, sa izveštajima domaćih i međunarodnih organizacija koje su posmatrale izbore. Dodaju da iz tog razloga kontrolori koalicije "Srbija protiv nasilja" neće u subotu biti na biračkim mestima.


- Tražimo od nadležnih institucija da na osnovu zahteva građana, javnih ličnosti, organizacija koje prate izbore i opozicije ponište pokradene izbore, uvaže opravdane zahteve za revidiranje biračkog spiska, ujednačen pristup medijima i zaustave pritiske i ucene na birače kako bismo nakon toga mogli da organizujemo fer i poštene izbore i izađemo iz političke krize koju je režim proizveo ovom, do sada neviđenom, izbornom pljačkom - piše u saopštenju.

Podsetimo, Republička izborna komisija saopštila je 20. decembra odluku da se zbog određenih nepravilnosti, parlamentarni izbori održani 17. decembra, ponove na jednom broju biračkih mesta.

RIK je doneo odluku da će se izbori ponoviti na 28 biračkih mesta u Srbiji, (reč je o mestima u Babušnici, Velikom Gradištu, Vlasotincu, Trsteniku, Žagubici, Koceljevi, Lebanu, Plandištu…) Na ovim biračkim mestima pravo glasa ima ukupno 12240 građana.

Izbori će biti održani u subotu, 30. decembra 2023, od sedam do 20 časova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Nebojša

26.12.2023 15:16

Jedino što opozicija hoće je to da dobiju vlast na poklon ili da je preotmu na silu.

Danka

26.12.2023 15:38

Па, циркузанти!

Dušan

26.12.2023 15:41

Oni uopšte ne zaslužuju da budu na vlasti. Dotakli su dno onim protestima u Beogradu.

Daca

26.12.2023 15:48

A sta opozicija zna osim da mrzi i laze?