DANILO, VUKANE, MILICE, OVO JE ZA VAS! Vučić nakon ubedljive pobede uputio emotivne reči porodici i svim glasačima: Kad vas otpišu, borite se još jače!

Autor:

Vesti

17.12.2023

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka ubedljiva na lokalnim, pokrajinskim, republičkim i beogradskim izborima, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić.

DANILO, VUKANE, MILICE, OVO JE ZA VAS! Vučić nakon ubedljive pobede uputio emotivne reči porodici i svim glasačima: Kad vas otpišu, borite se još jače!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Novinarima i građanima obratio se predsednik Aleksandar Vučić.

Obraćanje predsednika

- Poštovani građani Srbije, mi ćemo saopštiti da vas ne bi gnjavio drugim stvarima, a onda ću u nekoliko pravca izložiti politiku Srbije. Saopštiću i rezultate u Beogradu, nesumnjivo je najviše glasova osvojila lista "Srbija ne sme da stane" - rekao je.

O pokrajinskim izborima rekao je da su bili veoma važni.

- Ubedljiva, apsolutna većina je na strani liste "Srbija ne sme da stane. Od 120 poslanika, lista Srbija ne sme da stane imaće između 67 i 69 poslanika - dodao je i rekao da je drugoplasirana lista "Srbija protiv nasilja" sa oko 29 mandata.

Na KiM je 74 odsto, a oko 5 odsto je "Srbija protiv nasilja", istakao je on.

- Na onovu uzorka od 76 odsto, moguće je da se promeni za plus minus jedan posto, ali ne kod svih, kod velikih je moguće. Kod malih, 0,1 do 0,2. Srbija ne sme da stane je na 46, 5, a Srbija protuiv nasilja 23, 6 odsto - kazao je.

 - Na svim biračkim mestima 10 odsto rasta u odnosu na ono što smo imali prethodnih godina.

- Što se Beograda tiče, preliminarni rezultati: "Srbija ne sme da stane" 38,5 odsto, drugoplasirana lista 35% glasova, trećeplasirana je 6 % NADA, zatim 5,4 SPS i 5,1 Nestorović - dodao je.

Dveri i Zavetnici su na 2,8 odsto i još postoji mogućnost da pređu cenzus, rekao je, ali od liste Branimira Nestorovića može zavisiti rapsodela mandata.

- Znamo sa koliko muka ćemo da se suočimo, ali je za nas važno da ujedinimo ljude, ma ko bude formirao većinu u Beogradu. Narodu smo obećali da će Srbija biti drugačija zemlja,l sotalo nam je da još mnogo toga uradimo! Beskrajno sam srećan i zahvalan divnim ljudima koji se borili u ovoj kampanji, koji su veliki pritisak trpeli - naveo je.

- Posebno su me zabolele pretnje upućivane našem narodu iz Republiek Srpske. To je nešto što je zastrašujuće - kazao je Vučić i istakao da je statistički gledano to bio malii udeo, ali veoma bitno.

- Posle ovako jasne i nedvosmslene pobede, moraćemo da se menjamo. Moraćemo da sklonimo bahate i bezobrazne ljude, da pokažemo ljudima da smo čuli njihov glas - dodao je. 

- Biće teških pregovora i teških trenutaka, ali ćemo uvek čuvati Kosovo i Metohiju kao deo teritorije Srbije - istakao je.

- Našim političkim protivnicima da se zahvalim, jer su izabrali najpogrešniji put. Mojoj porodici je bilo teško, ali su na taj način podizali i jedinstvo SNS. Čestitam vam na velikom broju glasova, to kažem neironično. Izbori će biti 2027. kada će biti predsednički, parlamentarni, a do tada nam preostaje da zemlju razvijamo. - rekao je.

- Već od sutra moramo da se bavimo ozbiljnim poslom. - 

Odgovori na pitanja

- Svuda sam rekao da idemo na to da imamo apsolutnu većinu. Moj posao je bio da koliko sam mogla osvojimo apsolutnu većinu - rekao je na pitanje novinara sa kim će SNS formirati većinu.

Mislim da nikada nismo imali situaciju da nema nijednog incidenta osim onog u Odžacima, napad na CRTU. Ja sam ponosan na našu kampanju. Mi nikome nismo pomenuli ni oca, jni majku, ni dete, ni deku i baku, ni supruga i suprugu, to su radili neki drugi. Sve vreme su vodili takvu kampanju - rekao je na pitanje da li je ovo bio praznik demokratije.

- Srećan sam na to kako smo vodili kampanju.

- Narod je poručio i jednima i drugima. Što se nas tiče, mi ćemo da vodimo politiku stabilnosti i politiku ozbiljnosti - istakao je on.

- Hoću da se zahvalim i Tomislavu Nikoliću i prijateljima iz Republike Sropske Miloradu Dodiku is vim prijateljima koji sunas na neki način podržali. Prvo su rekli da moj otac nije mkoj otac, pa za moju majku da je nemoralna... Danilo im je meta uvek, gde god da se pojavi i kad god da se pojavi, vređali su i Vukana, rekli sud a nije moj edete, da šetam komšijskio dete i da Vukan ne postoji. Hoću da kažem veliko hvala i Danilu i Milici, Milicva je došla samo da glasa na jedan dan, i malom Vukanu, hoću da im kažem da ih tata mnogo voli id a je ovo za njih! I da ih naučim jedno, kad god vas otpišu, da se borite još jače! Tako i srbija kad je otpišu na međunarodnum planu, da se bori, da napravi povratak otpisanih - naveo je.

Prvo obraćanje u štabu

Predsednik je tokom iščekivanja rezultata kratko rekao novinarki Žaklini Tatalović da se SNS priprema za slavlje.

- Da se ne sekiraš, biće ubedljivije nego što su najbolje prognoze pokazivale - rekao je Vučić Žaklini Tatalović, novinarki N1.

- Za Beograd ne mogu ništa da kažem, jer u Beogradu nijedan listić nije prebrojan - rekao je Vučić u kratkom obraćanju.

U Srbiji su danas održani izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova, uključujući i Beograd, a sve možete pratiti na našem blogu. Ovo su bili 14. parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja u Srbiji, a deveti vanredni.

Na 8.273 biračka mesta svoje pravo moglo je da iskoristi 6.500.666 upisanih birača.

Biračka mesta su zatvorena u 20 časova. Za parlamentarne izbore građani su se opredeljivali za jednu od 18 izbornih lista na kojima je predloženo 2.817 kandidata za 250 mesta u parlamentu.

Za Skupštinu Vojvodine se takmičilo 13 izbornih lista za 120 poslaničkih mesta, a za Skupštinu Grada Beograda 14 izbornih lista za 110 odborničkih mesta.

Izborna tišina završena je zatvaranjem biračkih mesta u 20.00 časova.

Svaki građanin glasao je na biračkom mestu na kojem je upisan u birački spisak, a moglo je da se glasa samo uz važeću ličnu kartu ili pasoš. 

Ukoliko se neko zatekao na biračkom mestu prilikom zatvaranja biračkog mesta ili neposredno ispred, omogućeno mu je da glasa.

Sve najnovije vesti o izborima 2023. godine u Srbiji pratite u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO:

https://www.republika.rs/vesti/politika/495551/izbori-2023-srbija-glasanje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Minja

17.12.2023 23:26

Predsedniku Vučiću, inspirativno je videti emotivne reči upućene porodici i svim glasačima. Ova posvećenost i poruka o borbi i upornosti predstavljaju snažan podsticaj za sve građane.