SVEDOČANSTVO O BRATSKOJ LJUBAVI! Predsednik Vučić poslao snažnu poruku iz Novog Sada!

Autor:

Vesti

13.12.2023

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orden pripada svim građanima naše zemlje koji razumeju potrebu da živimo zajedno i ne samo živimo već i zajednički radimo i delamo ka istom cilju, rekao je Vučić.

SVEDOČANSTVO O BRATSKOJ LJUBAVI!  Predsednik Vučić poslao snažnu poruku iz Novog Sada!

Foto: FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/bs

Danas je u Novom Sadu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen Orden prvog stepena Slovačke evangeličke crkve za izuzetne dosadašnje zasluge i podršku slovačkoj crkvi i narodu. Orden je predsedniku uručio biskup Slovačke Evangeličke crkve u Srbiji, Jaroslav Javornik.

Vučić je izrazio svoje oduševljenje i počast povodom dobijanja najveće nagrade koju dodeljuje slovačka evangelička crkva. Istakao je da ovaj orden predstavlja svedočanstvo o bratskoj ljubavi između srpskog i slovačkog naroda, te da pripada svim građanima Srbije koji teže zajedničkom životu i radu ka istom cilju.

- Za mene je velika čast i sa ushićenjem prihvatam najveću nagradu koju dodeljuje slovačka evangeličke crkva dodeljuje. Ovaj orden zapravo je svedočanstvo o bratskoj ljubavi između naših naroda, srpskog i slovačkog naroda, koji vekovima žive zajedno u našoj Srbiji. Orden pripada svim građanima naše zemlje koji razumeju potrebu da živimo zajedno i ne samo živimo već i zajednički radimo i delamo ka istom cilju. Drevna slovačka poslovica kaže "Dobar sused je naveća ograda". Mi iz dana u dan potvrđujemo ovu maksimu gradeći zajedno bolje društvo i bolju budućnost - rekao je predsednik.



Slovačka Evangelička crkva augzburške veroispovesti u Srbiji je protestantska crkva luteranskog usmerenja, koja se ubraja među tradicionalne crkve u zemlji. Sa oko 49 hiljada vernika, ova crkva je najveća protestantska crkva na području bivše Jugoslavije. Većina vernika živi u Vojvodini, a sedište biskupije se nalazi u Novom Sadu.


Predsednik Vučić istakao je drevnu slovačku poslovicu "Dobar sused je najveća ograda" kao simbol zajedničkog života i rada ka izgradnji boljeg društva i budućnosti. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Aleksandra

13.12.2023 16:31

Negovanje bratske ljubavi izmedju Srbije i Slovacke, kao i odlicna diplomatska sposobnost Vucica i mukotrpni rad za bolje sutra Srbije su rezultirali ovim ordenom

Bata Tasić

13.12.2023 16:42

Prijateljstvo zlata vredno.

Mimi

13.12.2023 16:44

Srbija i Slovacka oduvek su bliske, ali je Vucic posebno doprineo tome da budu jos blize. Odlican nacin da mu se Slovaci zahvale.

Ana

13.12.2023 16:45

Slovenski narodi moraju da se drze zajedno. Vucic se mnogi trudi da nas jos vise zblizi i hvala mu na tome.