VUČIĆ UPOZORAVA NA NEZGODNU SITUACIJU IZ INOSTRANSTVA! Plašim se da će situacija oko KiM biti postavljena na sve nezgodniji način

Autor:

Vesti

11.12.2023

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi, izneo je svoje zabrinutosti povodom napada koji stižu iz inostranstva.

VUČIĆ UPOZORAVA NA NEZGODNU SITUACIJU IZ INOSTRANSTVA! Plašim se da će situacija oko KiM biti postavljena na sve nezgodniji način

Foto: Printscreen/HAPPY TV

 On je istakao da je situacija u zemlji uslovljena geopolitičkim dešavanjima te da se zbog toga oseća nervozno i zabrinuto.

Vučić je naglasio da očekuje još veći pritisak na Srbiju, ali istovremeno izrazio uverenje da će se zemlja uspešno nositi sa tim izazovima. Posebno je istakao da je na Bi-Bi-Siju bio predstavljen kao autokrata, ali da je na kraju morala biti priznata Srbija kao zemlja koja uspešno napreduje.

- Sve zavisi od geopolitičke situacije, zato se uvek mnogo nerviram i sekiram. Vidim da će vršiti na nas mnogo veći pritisak. Ne mislim da će biti jednostavno, ali borimo se - kaže Vučić.

On ističe da je na Bi-Bi-Siju izašao tekst u kom je predstavljen kao autokrata, ali su na kraju morali da priznaju da Srbija uspešno napreduje.

- Mi ćemo biti uspešni, samo ne možete rasti onom brzinom kojom biste rasli da nemate spoljne probleme. Plašim se da će situacija oko Kosova i Metohije biti postavljena na sve nezgodniji način - izjavio je Vučić.



Srbija i spoljni problemi



Vučić je naglasio da je napredak zemlje usporen usled spoljnih problema, ističući da je teško održavati tempo rasta uz konstantan pritisak iz inostranstva. Posebno je izrazio zabrinutost zbog situacije oko Kosova i Metohije, koju je opisao kao sve nezgodniju.


Reakcija na optužbe i prognoze



Na optužbe i prognoze o teškoćama koje će Srbija imati, posebno u vezi sa spoljnim pritiscima, Vučić je odgovorio hrabrošću i uverenjem u uspeh zemlje. Istakao je da će Srbija biti uspešna uprkos izazovima sa kojima se suočava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (71)

Loading
Vanja

11.12.2023 21:45

Situacija je sve gora i zategnutija i mora da se vrlo pazljivo radi po pitanji tog resenja

Goran

11.12.2023 21:45

Pitanje Kosova i Metohije zahteva pažljivo razmatranje kako bi se izbegle nezgodne situacije, a dijalog i saradnja ostaju ključni u rešavanju ovog problema.

Milan

11.12.2023 21:46

Koliko god bila teska situacija u svetu, nadamo se odlicnim potezima Aleksandara Vucica i da ce Srbi na KiM biti sigurni.

Vanja

11.12.2023 21:46

Nimalo nije lako i nece biti lako doci do korektnog resenja