SADA JE SVE JASNO! Evo zašto zapad "neće Vučića": Ciljano ćemo raditi na jačanju "proevropskih" snaga! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.12.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nils Šmid, spoljnopolitički stručnjak SPD, razgovarao je za Dojče Vele o politici predsednika Aleksandra Vučića, a jedna rečenica posebno "odzvanja u ušima".

SADA JE SVE JASNO! Evo zašto zapad "neće Vučića": Ciljano ćemo raditi na jačanju "proevropskih" snaga! (FOTO)

Foto: TV Pink/printscreen, printscreen/drustvene mreze

Prevedeno na srpski, Nils Šmid je otvoreno rekao da Aleksandar Vučić ne pristaje na pritiske i ucene i da zato rade na jačanju opozicije, koja, za razliku od njega, pristaje na sve.

Nakon ovog intervjua, sve je napokon kristalno jasno!

U predizbornoj kampanji vidimo ekstremno nepoštene metode vlade i vladinih medija, demokratska i proevropska opozicija nema iste uslove kao vladajuće stranke. To je ozbiljno nazadovanje Srbije na putu u EU. A nama nisu važne reči, nego dela. A kad se radi o delima, Vučić je proteklih godina jednostavno isporučio premalo. Umesto toga, nastavio je potkopava demokratiju i pravnu državu. I zato se na parlamentarnim izborima u Srbiji nadamo jačanju proevropskih, demokratskih snaga - rekao je.

Takođe, istakao je da se radi ciljano na osnaživanju opozicije.

Na Kosovu imamo vladu koja odlučno sledi proevropski kurs. U Srbiji nažalost imamo šefa države koji već godinama vodi politiku laviranja. Videćemo kako će izgledati rezultati parlamentarnih izbora, odnosno hoće li ojačati proevropske snage u Srbiji. Bosni i Hercegovini smo dodelom kandidatskog statusa ponudili jasnu perspektivu, pregovori će biti otvoreni nakon ispunjavanja konkretnih preduslova.

To je naša ponuda: blagostanje kroz saradnju. A ne napetosti kroz nacionalizam. Nadam se, zapravo sam uveren da građani na Zapadnom Balkanu žele da krenu upravo tim putem. Kod nekih državnih šefova smo skeptični oko toga. Pogotovo kod gospodina Vučića. I zato ciljano radimo na jačanju onih snaga koji se zalažu za evropsku perspektivu - kazao je.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Mile

10.12.2023 15:14

Ne zele jaku i snaznu Srbiju koju je Vucic uredio.

Zoki

10.12.2023 15:15

Ovo je i očekivano Srbija je država koja pruza mir i stabilnost.

Mica

10.12.2023 15:16

Zapad zna i ne zeli Vucica jer im nece polagati racune i raditi kako oni nalazu.

Aca

10.12.2023 15:18

Zapad pregovara sa opozicijom, jer im Vucic svojim jasnim stavom dokazao da nece nikada biti nicija marioneta.