NEMA REAKCIJE MEĐUNARODNE ZAJEDNICE! Vučić komentarisao zabranu Srbima sa KiM da glasaju na izborima: "Opet će naći razlog da nas okrive za nešto!"

Autor:

Vesti

10.12.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije dobio bilo kakvo reagovanje predstavnika međunarodne zajednice povodom toga što je Srbima sa KiM zabranjeno da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra.

NEMA REAKCIJE MEĐUNARODNE ZAJEDNICE! Vučić komentarisao zabranu Srbima sa KiM da glasaju na izborima: "Opet će naći razlog da nas okrive za nešto!"

Foto: TV Pink/printscreen

- Nisam dobio nikakvu reakciju. Kao što sam rekao ranije - biće neko njihovo saopštenje, i to vam je to. Naći će opet neki razlog da Srbe okrive za nešto. Za nas je važno da čuvamo svoju poziciju i da guramo zemlju napred - rekao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja nakon puštanja u rad gasnog interkonektora sa Bugarskom u Trupalu.

Na pitanje da prokomentariše izjavu lidera Socijaldemokratske inicijative Fatmira Ljimaja da će sedmom tačkom Ohridskog sporazuma tzv. vlada Aljbina Kurtija "dozvoliti Srbiji da postane akcionar" tzv. države Kosovo, rekao da ga međusobne svađe prištinskih političara ne zanimaju.

- Stvarno da komentarišem Fatmira Ljimaja i nema nikakvog smisla, niti ću to da radim, niti me zanimaju njihove međusobne svađe i ko će da bude veći kalif od kalifa - rekao je Vučić. 

Podsećamo, Srbi u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji neće imati priliku da izađu na vanredne parlamentarne i lokalne izbore. To je javnosti saopštio predsednik 1. decembra.

-Neće biti izbora u srpskim sredinama na KiM. Kurti ne želi da dozvoli Srbima ono pravo koje je prirodno, da mogu da ostvaruju, a Zapad će uvek reći da nema mogućnosti da izvrši pritisak na Kurtija - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se tada nalazio u Dubaiju na samitu o klimatskimm promenama.

Dodao je i da se od nas traži priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- Mi moramo da priznamo Kosovo da bi Srbi mogli da učestvuju na izborima. Ništa više niti išta manje. I znaju to svi u Evropi, dobro je da će da reaguju, ali mi od te reakcije nećemo mnogo toga da imamo. Dakle, neće biti izbora u srpskim sredinama na KiM, zato što Aljbin Kurti ne želi da dozvoli Srbima ono pravo koje je prirodno, što je normalno da mogu da ostvaruju, a Zapad će nam uvek reći da nema mogućnosti da izvrši pritisak na Kurtija i izdaće jedno saopštenje, a već je bila izjava Stana i to je to. U svakom slučaju nama ostaje da razmišljamo kako da štitimo svoje interese i dokle i koliko možemo da ih štitimo - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (74)

Loading
Ana

10.12.2023 13:06

Nedozvoliti ljudima da glasaju je protivzakonito u svakoj dtžavi.

Ljilja

10.12.2023 13:08

Zapad zna da kaže kako Srbija koči u nečemu a neznaju da kažu da treba da se omogući ljudima da izađu na izbore.

Danka

10.12.2023 13:09

То су ти двоструки стандарди!

Milijana

10.12.2023 13:09

Srbima sa Kosova i Metohije se ponovo oduzima pravo glasa na izborima a na sve to Medjunarodna zajednica, kao i svaki put do sada ćuti.