VUČIĆEVA MARATONSKA DIPLOMATSKA MISIJA: Sastanak sa evropskim liderima u Briselu, bez Kurtija!

Autor:

Vesti

26.10.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim zvaničnicima u Briselu privukao je ogromnu pažnju javnosti, ali šta se zapravo dogodilo iza tih zatvorenih vrata?

VUČIĆEVA MARATONSKA DIPLOMATSKA MISIJA: Sastanak sa evropskim liderima u Briselu, bez Kurtija!

Foto: shutterstock, Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Prvi deo sastanka je završen brzo, nakon čega je usledio tajanstveni nastavak sa Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom.

Prisustvo najmoćnijih evropskih lidera, kao što su Šarl Mišel, Olaf Šolc, Emanuel Makron i Đorđa Meloni, samo je dodatno podiglo značaj ove sastanke. Ali, šta je tačno bilo na dnevnim redovima?

Prethodno, evropski zvaničnici su se susreli sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, koji je odmah nakon sastanka napustio prostoriju bez davanja izjava novinarima. Ova činjenica izaziva sumnju i postavlja pitanje - šta je Kurti imao da kaže, a da želi da ostane u tajnosti?

Iako ne znamo tačno šta se dogodilo tokom sastanka, izvor blizak pregovorima navodi da su teme bile veoma osetljive i da su se razmatrale ključne političke i ekonomske teme. Da li je moguće da su se donosile odluke koje bi mogle značajno uticati na budućnost Balkana?

Sve oči su uprte u predsednika Vučića i evropske zvaničnike, ali javnost ostaje uskraćena za detalje. Da li je ovo samo još jedan primer nedostatka transparentnosti ili postoji nešto što se krije iza zatvorenih vrata?

Jedno je sigurno - ova tajanstvenost će samo dodatno podgrejati spekulacije i nagađanja. Da li će se istina ikada saznati? Ostaje nam samo da čekamo i pratimo dalji razvoj situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Aleks

26.10.2023 17:41

Sebija je postigla mnogo. Uvek spremna za saradnju i dogovor.

Filip

26.10.2023 17:43

Prisustvo najačih lidera EU nam govori o važnosti ovih sastanaka.

Miki

26.10.2023 17:43

Vučić je pravi diplomata hteli ljudi to da vide ili ne čovek je gospodin!!!

Aca

26.10.2023 17:47

Vučić se kao lav bori za Srbiju.