KIM I EVROPSKA PERSPEKTIVA SRBIJE GLAVNE TEME DANAS U BRISELU: "Nasilje i represija nad Srbima i nealbanskim stanovništvom na Kosmetu je neprihvatljiva"

Autor:

Vesti

26.10.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom brifinga u organizaciji Centra za evropske politike učesnici su čuli sve o dešavanjima u južnoj srpskoj pokrajini

KIM I EVROPSKA PERSPEKTIVA SRBIJE GLAVNE TEME DANAS U BRISELU: "Nasilje i represija nad Srbima i nealbanskim stanovništvom na Kosmetu je neprihvatljiva"

Foto: Tanjug/AP

Evropska unije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je dans da je tokom brifinga u organizaciji Centra za evropske politike (European Policy Centre) informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine.

Takođe, rekla je premijerka, informisala je i o poslednjim dešavanjima na Kosovu u Metohiji kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine.

- Nasilje i represija nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji je neprihvatljiva - napisala je ona na Instagramu.

Istakla je da zna koliko je Srbija naporno radila, koliko je toga postigla i šrta će sve uraditi u vremenu ispred nas i dodala da je Srbija u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU, koje su primljene tokom poslednjeg proširenja.

- Sve što smo uradili, uradili smo zbog naših građana i u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ne zbog pukog ispunjavanja normi za prijem u EU. Putovanje je nekada jednako važno kao i sama destinacija, tako da se nadam da će sve reforme koje smo sproveli biti prepoznate na pravi način - dodala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (44)

Loading
Aleks

26.10.2023 11:15

Nasilje se mora zaustaviti. Srbija je pokazala spremnost za saradnju i uvek ce biti spremna za dijalog. Kurti mora biti sankcionisan i svi oni cija se politika svodi na terorizam.

Blazo

26.10.2023 11:15

Srbija radi na ispunjavanju svih kriterijuma koji su preduslov za punopravno clanstvo u EU.

Jana

26.10.2023 11:16

Potrebno je da medjunarodna zajednica zaustavi represiju i nasilje na KiM koje je usmereno ka Srbima i ostalim nealbanskim stanovnicima.

Bozidar

26.10.2023 11:17

Resavanje situacije na KiM je jedan od glavnih ciljeva nase zemlje.