"SRBI ĆE PLATITI I PATITI!" Kurti odbio da odgovara na pitanja srpskih medija - lažni premijer nikad BEZOBRAZNIJI I BAHATIJI! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.10.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahato i neprofesionalno ponašanje premijera lažne države.

"SRBI ĆE PLATITI I PATITI!" Kurti odbio da odgovara na pitanja srpskih medija - lažni premijer nikad BEZOBRAZNIJI I BAHATIJI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, odgovarao je na pitanja medija nakon Samita Berlinskog procesa u Tirani, ali je odlučio da ne odgovara na pitanja srpskih medija koja se odnosila na situaciju na severu Kosova i Metohije, kao i na moguće raspisivanje izbora. Kurti je svoj izbor obrazložio time što nije želeo da se upušta u dijalog sa srpskim medijima u vezi sa tim pitanjima.

Jedno od postavljenih pitanja, koje nije dobio odgovor, odnosilo se na Kurtijevu izjavu da će "Srbi platiti i patiti," koju je dao u prethodnom periodu. Na to pitanje nije stigao da pruži nikakav odgovor, već je odlučio da nastavi razgovor isključivo sa albanskim medijima na albanskom jeziku.

 

 

Njegova izbegavanje da odgovara na pitanja srpskih medija, ali i drugih medija iz Srbije, posebno u vezi sa situacijom na severu Kosova i Metohije, i mogućim izborima u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije, ukazuje na složenost i osetljivost pitanja koja se tiču odnosa između Beograda i Prištine.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je jasno stanovište prema Kurtiju, pozivajući na formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i povratak za pregovarački sto kako bi se postigao dijalog i deeskalacija situacije. Ovo naglašava potrebu za nastavkom diplomatskih napora i dijaloga između dve strane kako bi se rešili dugogodišnji problemi na Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Stojan

16.10.2023 20:32

Ništa drugo od njega nismo ni očekivali. Na svakojaki način gleda da izbegne pitanja koja su vezana za Srbe na KiM.

Bojan

16.10.2023 20:34

Kurti ponovo pokušava da na svakojaki način izbegne pitanja srpskih novinara jer zna da neće imati adekvatan odgovor.

Ivan

16.10.2023 20:35

Uplašio se Kurti da ne ostane bez odgovora pa zato nesme da odgovori na pitanja srpskih medija.

Jelena

16.10.2023 20:35

Kurti je prevazišao svaku meru, kao i uvek bahato i bezobrazno se ponaša kako bi isprovocirao i izazvao reakciju Srbije...