48 SATI KOALICIJA: Srpska opozicija sve više liči na cirkus - čim su se skupili, odmah počelo ogovaranje

Autor:

Vesti

02.09.2023

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Ponoš, samo što je sklopio dogovor sa Demokratskom strankom i Zajedno, opleo po koalicionim partnerima.

48 SATI KOALICIJA: Srpska opozicija sve više liči na cirkus - čim su se skupili, odmah počelo ogovaranje

Foto: ATA Images, ST/N. MANDIĆ, Tanjug/Dimitrije Goll

Ni 48 časa nije moglo da prođe, a da se ne raspadne nova koalicija, koju čine Demokratska stranka, Zajedno i Srbija centar (SRCE).

Tako je lider Srbija centra Zdravko Ponoš, ubrzo nakon objave da će ove tri stranke ubuduće delovati zajedno, javno osuo paljbu po opozicionim kolegama, opisujući ih kao sebičnjake, koji mu nisu dozvolili da učestvuje u organizaciji protesta.

KATASTROFA

Naime, on je, gostujući na Šolakovoj televiziji N1, stanje u opoziciji opisao kao katastrofalno.

- Od samog početka organizovanja protesta u Beogradu, ja sam mislio da bi bilo dobro da bude što širi front organizatora. Mi smo želeli da budemo deo te organizacije, ali ta naša želja nije uvažena zato što je takvo raspoloženje od početka bilo među onima koji su organizovali protest. Mi zbog toga trpimo štetu u medijskoj vidljivosti jer ne učestvujemo u organizaciji - poručio je Ponoš.

Da je koalicija između Zorana Lutovca, Zdravka Ponoša i Nebojše Zelenovića na klimavim nogama iako je tek oformljena, potvrđuje i to što je Ponoš otvoreno priznao da ga uopšte ne zanimaju nesuglasice između Aleksandra Jovanovića Ćute i Nebojše Zelenovića.

Na pitanje novinarke N1 da li je tačno da Ćuta nije bio obavešten o ujedinjenju Zelenovića s DS i Srbija centrom SRCE Ponoš je kazao:

- I, šta očekujete od mene da vam kažem na tu temu? To su interni odnosi unutar njihove organizacije, ne bi bilo primereno da ih ja komentarišem.

PROPAST OD STARTA

Da sve ovo liči na jedan običan cirkus, koji će i ubuduće zabavljati građane Srbije, smatra politički analitičar Stevica Deđanski, koji je u izjavi za Srpski telegraf istakao da se od njih ništa drugo i ne može očekivati.

- Naročito od Zdravka Ponoša, koji je bio član jedne stranke, kandidat za predsednika druge, a potom osnovao treću, svoju, stranku. Što se tiče Ponoševog izlaganja o protestima, on je rekao nešto što smo svi već znali i videli. Protesti su od starta bili osuđeni na propast jer nisu bili realni, iskreni, već su bili isključivo politički motivisani. Sada, kada su propali, organizatori međusobno optužuju jedni druge jer, naravno, niko neće da snosi krivicu - kaže Deđanski.

Siniša Kovačević: Bez ideja i mu*a

Siniša Kovačević, potpredsednik opozicione Narodne stranke, oštro je kritikovao, sada već propale, proteste, ističući da je činjenica da više nema ni ideje ni programa.

- Pojma nemaju šta s protestima, kako, ni kuda da ih vode. Aman recite: Ne umemo, bez ideje smo. U petak ne znamo šta u subotu. Otežemo i vunovlačarimo, bez stava i plana, znanja i hrabrost. A prija im da, kao, oni kontrolišu situaciju. Kao, bez ideja, mu*a, odgovornosti - poručio je Kovačević.

Aleksić prevazišao sebe: Vučić je kriv za sve

Lider nedavno osnovanog Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić prevazišao je sebe. Ovog puta je predsednika Srbije Aleksandra Vučića okrivio za sve što se dešava u zemlji. Podjednako mu je kriv i za Jovanjicu, zločin u "Ribnikaru", Mladenovcu...

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić snosi apsolutnu odgovornost za sve što se dešava u zemlji, pa i za proizvodnju droge na imanju Jovanjica i progon policajaca koji su plantažu marihuane otkrili - naveo je Aleksić.

Dalje, prema mišljenju lidera Narodnog pokreta Srbije, posao predsednika Srbije je da ide i pljuje po ljudima na javnim nastupima:

- Vučić u svojim medijskim nastupima nije rekao nijednu ružnu reč za Koluviju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (32)

Loading
usput

02.09.2023 08:21

Naj unosniji posao u Srbiji je bavljenje politikom. Ne odgovaraš za izrečenu reč , ne odgovaraš za počinjeno delo ne odgovaraš za ne činjenje. Šta treba više svaki mesec stigne plata od naplaćenih para fiskalnih nameta Gradjanima Srbije.Divota umesto da se ujedine i stvore jaku opoziviju da bi pokrenuli ovu Državu.Ovako su samo saučesnici u propasti naroda sa vlašću.

Vlade

02.09.2023 09:05

Pni ne mogu međusobno očima da se gledaju, a pričaju o nekoj koaliciji.

Jana

02.09.2023 09:07

Opozicija je klasicno dno dna!

Marina

02.09.2023 09:09

Srpska opozicija i jeste cirkus, samo što nisu smešni.