ĐUKA OČITAO LEKCIJU LAZOVIĆU: Ovo je izjavio polupismeni Radomir Lazović, - čovek bez ikakve škole i pripadnik ekstremističkih zeleno-levih fanatika u Srbiji! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.08.2023

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazovićeva tvrdnja da svaki advokat brani okrivljene u predmetima znači povezanost sa kriminalnim aktivnostima je izuzetno šokantna i uvredljiva za advokate koji profesionalno i zakonito obavljaju svoj posao.

ĐUKA OČITAO LEKCIJU LAZOVIĆU:  Ovo je izjavio polupismeni Radomir Lazović, - čovek bez ikakve škole i pripadnik ekstremističkih zeleno-levih fanatika u Srbiji! (FOTO)

Foto: ST/V. LUKIĆ

ST/V. LUKIĆ

U nedavnoj izjavi koja je izazvala veliku kontroverzu, Radomir Lazović, osoba bez formalnog obrazovanja i poznata kao pripadnik ekstremističkih zeleno-levo orijentisanih grupa u Srbiji, optužio je advokate da su povezani sa kriminalnim grupama. Ova izjava je izazvala veliku zabrinutost i nezadovoljstvo među pravničkom zajednicom, a mnogi smatraju da je time naneta šteta ugledu advokature.

- Ovo je izjavio polupismeni Radomir Lazović, čovek bez ikakve škole i pripadnik ekstremističkih zeleno-levih fanatika u Srbiji. Dakle, po njemu je svaki advokat povezan sa kriminalnim grupama, jer gle čuda, prosto zapanjujuće zar ne, brani okrivljene u predmetu. Ovo je skandalozna izjava koja unižava advokatski esnaf i bilo bi dobro da Advokatska komora Srbije, pa i moja matična, Advokatska komora Beograda, reaguju na ovu svinjariju. U protivnom, svaka polupismena šuša će vređati advokate i optuživati ih da su kriminalci samo zato što rade svoj posao - izjavio je Vladimir Đukanović.

Lazovićeva tvrdnja da svaki advokat brani okrivljene u predmetima znači povezanost sa kriminalnim aktivnostima je izuzetno šokantna i uvredljiva za advokate koji profesionalno i zakonito obavljaju svoj posao. Ova izjava je došla kao odgovor na pitanje zašto su advokati angažovani u slučajevima okrivljenika, ali je jasno da nije utemeljena u realnosti i predstavlja klevetu protiv advokatske profesije.

Reakcija pravničke zajednice na Lazovićevu izjavu je brza i očekuje se da će Advokatska komora Srbije, kao i druge relevantne institucije, reagovati na ovo ponižavajuće iznošenje neosnovanih optužbi. Kritičari ističu da ovakve izjave štete ugledu pravosuđa i da mogu dodatno podkopati poverenje građana u advokate, koji su ključni deo pravne zaštite i ostvarivanja pravde.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je reagovao na ovu situaciju, izjavivši da se ne meša u rad državnih organa i ne komentariše takve izjave. Međutim, očekuje se da će se više članova pravničke zajednice izjasniti povodom ovog incidenta kako bi se naglasila važnost integriteta i ugleda advokatske profesije.

Ova situacija stavlja svetlo na važnost poštovanja profesionalizma i etičkih standarda u pravnoj profesiji. Advokati imaju ključnu ulogu u ostvarivanju prava građana i čuvanju principa pravičnosti u pravosudnom sistemu. Njihov rad je od suštinskog značaja za očuvanje pravne države i poštovanje zakona.

Dok se očekuju dalji razvoj događaja, pravnička zajednica ostaje posvećena svojim dužnostima i zalaganju za pravičnost, dok istovremeno očekuje da se situacija reši na način koji će očuvati integritet i ugled advokatske profesije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading