"VRATITE NAM SLOBODU, DA DECA ŽIVE U MIRU" Srbi u Leposaviću na nogama, jači od Kurtijevog terora - protest u znak podrške uhapšenom Nebojši

Autor:

Vesti

23.08.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okupljeni su u znak protesta okačili na svoje grudi nacrtane mete, a čule su se i pištaljke.

"VRATITE NAM SLOBODU, DA DECA ŽIVE U MIRU" Srbi u Leposaviću na nogama, jači od Kurtijevog terora - protest u znak podrške uhapšenom Nebojši

Foto: Printscreen/YouTube/Kosovo online

Jutros je ispred zgrade opštine Leposavić održan protest u znak podrške nedavno uhapšenom Nebojši Virijeviću, na kome su se okupili zaposleni u predškolskoj ustanovi "Veselo detinjstvo" iz Leška, njegova porodica i veliki broj građana, piše Kosovo online. 

Kako je navedeno, protest je usmeren i protiv pokušaja nelegalnog ulaska novih radnika u opštinsku gradu, zbog čega je i Virijević i uhapšen, nakon jednog od ranijih protesta.

Kolege i članovi porodice su nosili transparente sa natpisima "Vratite nam slobodu, da deca žive u miru", "Sloboda za Nebojšu", "Zašto baš Nebojša?".

Okupljeni su u znak protesta okačili na svoje grudi nacrtane mete, a čule su se i pištaljke. Nakon toga prisutni su svoja usta prelepili trakom. Na taj način su, kako kažu, hteli da iskažu negodovanje zobg uskraćivanja prava govora, slobode, ali i da pošalju poruku da svako od njih sutra može biti meta za hapšenje.

Podsetimo, Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana Nebojši Virijeviću iz Leška kod Leposavića, koji je juče uhapšen, jer je u sredu sa sugrađanima protestovao zbog pokušaja zamenika ministra za zajednice i povratak Radojice Radomirovića da uđe u opštinsku zgradu, potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Nebojša Vlajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading