HAOS U BEOGRADSKOM VRTIĆU! Deca (4) se otimala oko igračke, MORALA DA REAGUJE I POLICIJA!

Autor:

Vesti

22.05.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ne može da veruje šta se dogodilo!

HAOS U BEOGRADSKOM VRTIĆU! Deca (4) se otimala oko igračke, MORALA DA REAGUJE I POLICIJA!

Foto: shutterstock

Svedoci smo mnogih slučajeva u kojima prestupi, sukobi, pa čak i vršnjačko nasilje sa ozbiljnim posledicama prolaze bez adekvatne reakcije roditelja, institucija ili obrazovnih ustanova. Zato je nedavni događaj u Beogradu iznenadio sve. Naime, priču o navodnom vršnjačkom nasilju u vrtiću podelila je na Tviteru baka jednog od učesnika "vrtićkog spora".

- Za verovali ili ne: Konstantin (4 godine) i drug istih godina, otimali se oko iste igračke. Konstantinu dosadi i pusti. Drug se zanese i samog sebe udari u čelo. Roditelji dečaka odvedu u Tiršovu. Imao je samo čvorugu - počinje ova baka da prepričava "slučaj".

 

 

- Doktor pozove policiju, da prijavi vršnjačko nasilje. Dođu policajci, uzmu izveštaj i odu u vrtić. Policajac vaspitačici: "Teško vama sa ovakvim roditeljima. Molim vas da prenesete naše izvinjenje drugim roditeljima. Drugi roditelj, tata, sutradan ode u Tiršovu… -

Uključivanje policije u slučaj u velikoj je meri začudio korisnike društvenih mreža.

- Valjda postoji neka granica - šta znači povređen. Ujed psa jeste za prijavu i ne može se uporediti sa čvorugom. Ako nije bilo ozbiljnije rane - tipa ubod, rana od udarca, potpuno je glupo prijaviti to policiji - glasio je jedan od komentara.

Kako je autorka objave kasnije navela, roditelji dečaka koji je optužen za navodno vršnjačko nasilje morali su da reaguju.

Na pitanje tviteraša šta je bilo sutradan u Tiršovoj, baka je objasnila:

"Ide doktoru prijava. Plašila sam se da sin nešto ne uradi. Podneo je i etičkom komitetu udruženja lekara. Doktor je specijalizant, što nije normalno da radi sam dežurstvo", dodala je ona u komentarima.

Procedura

Ovakva procedura potpuno je normalna, pak tvrde drugi, kako u školama, tako i u vrtićima.

"Doktor je pozvao policiju da prijavi povredu koju je neko naneo detetu, primenjujući Poseban protokol protiv zlostavljanja i zanemarivanja dece. To je zakonom zahtevana procedura kada dete neko (bilo ko) povredi, a na policiji je da utvrdi činjenice ko je to bio i o čemu se radi", objašnjava jedan od korisnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Nena

22.05.2024 11:27

Velika steta sto to nije postojalo pre 10 godina kada je nase dete pretrpelo desetine ujeda, a mi prosli sramno.

Ана

22.05.2024 18:35

Дете је само себе повредило...зар не пише тако?! Одакле идеја да се зове полиција...свашта