OPOZICIONARI POČELI JAVNO DA SE OGRAĐUJU JEDNI OD DRUGIH! Ćuta bi na izbore u septembru, Stojkovićeva i Lutovac neće ni na kakve izbore!

Autor:

Vesti

09.07.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanović se izjasnio za izlazak na birališta (doduše samo u Beogradu), ostali ga odmah ućutkali

OPOZICIONARI POČELI JAVNO DA SE OGRAĐUJU JEDNI OD DRUGIH! Ćuta bi na izbore u septembru, Stojkovićeva i Lutovac neće ni na kakve izbore!

Foto: Tamjug/Vladimir Pori

Opozicija

Ranije su se napadali u potaji, sada su počeli javno da se ograđuju jedni od drugih. Lideri onog dela opozicije koji organizuje proteste sada se prozivaju preko novina, portala, televizija i društvenih mreža.

Tako su se predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac i kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković javno ogradili od lidera Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute. Razlog: izjavio je da je "vreme da se stranke koje su formalni organizatori protesta ujedine oko stava da se održe vanredni beogradski izbori u septembru".

Lutovac je odmah reagovao ističući da su prioritetni zahtevi građana na protestima, dok je Stojkovićeva bila još oštrija.

- Ovo je lično Ćutino mišljenje. Mi tražimo ispunjenje zahteva protesta pre bilo kakvih izbora - naglasila je ona.

Kako za portal Republika.rs kaže član Glavnog odbora SNS Vladimir Marinković, opozicija je još jednom pokazala da nema nikakvu ni političku ni ideološku platformu:

- Njihov jedini cilj je da sruše onoga ko je personifikacija razvoja i snage Srbije, a to je predsednik Vučić i to na ulici i putem revolucije s obzirom na to da na izborima nikada ne mogu da pobede. Ovo je još jedna u nizu farsi tzv. lidera opozicije čije ideje i model političke borbe idu isključivo na štetu građana. Ovaj najnoviji igrokaz jasno pokazuje da su oni zainteresovani samo ko će biti kalif umesto kalifa i razdiru ih unutrašnja trvenja i sujeta.

Izvršni direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić ocenjuje da je rasulo u opoziciji potpuno očekivano:

- Stavovi koje su izneli Lutovac i Stojkovićeva jasno govore da ne postoji nikakva ideja u opoziciji, već samo njihovi lični interesi. Sad kad je jasno da su protesti propali, svako se bori isključivo za sopstvene pozicije, pri čemu im interesi građana ili javni interes nisu ni na kraj pameti. Ovo je rezultat temelja njihovog političkog delovanja i očekujem u narednom periodu još žešće javne svađe među njima.

Orlić: Dobili bi svi zajedno ispod 10%

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić istakao je da oni koji protestuju na ulicama očigledno nisu za izbore.

- Od izjave Jovanovića, koji zagovara vanredne izbore u Beogradu u septembru, ograđuju se drugi lideri opozicije, jer neće izbore, pošto znaju da niko ne bi glasao za njih. Rezultati istraživanja pokazuju da sve te partije koje proteste organizuju ne bi dobile ni 10 odsto podrške onih koji izlaze na proteste - istakao je Orlić.

Zelenović bi da blokira granicu

Na nedavnom tajnom sastanku opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta i šef poslaničke grupe Zajedno Nebojša Zelenović predložili su radikalizaciju protesta "Srbija protiv nasilja" i to blokadom graničnih prelaza i obilaznice oko Beograda. Međutim, ostatak opozicionih lidera bio je protiv, smatrajući da je ovo suluda ideja koja će dodatno izazvati bes i odvratiti građane od protesta, posebno nakon što su blokade Gazele i Pinka doživele fijasko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (41)

Loading
Dragana

09.07.2023 09:51

Oni su kao rogovi u vreći.

Nada

09.07.2023 09:52

Bože kako je jadna opozicija jer nisu u stanju ni da se dogovore oko njima ključnih pitanja a očekuju da ih narod bira

Sanja

09.07.2023 09:53

Nismo dugo cekali da zutaci pokazu svoje pravo lice, i da ustvari pojma nemaju sta zele.

Milica

09.07.2023 09:53

Mene bi bilo stid da izjavljujem ovakve izjave kao što to rade lideri opozicije.Deluju kao razmažena deca.Ne slažu se ni oko čega