BRNABIĆEVA ZAKUCALA OPOZICIJU: Majka Aljbina Kurtija ne priča pohvalno o njemu kao Vuk Jeremić, predsednik stranke Miroslava Aleksića

Autor:

Vesti

15.06.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovarajući danas potpredsedniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću, Brnabić je rekla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić jeste uz Srbe sa Kosova i Metohije, za razliku od Vuka Jeremića.

BRNABIĆEVA ZAKUCALA OPOZICIJU: Majka Aljbina Kurtija ne priča pohvalno o njemu kao Vuk Jeremić, predsednik stranke Miroslava Aleksića

Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se ni majka Aljbina Kurtija ne izražava toliko pohvalno o njemu kao predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Ona je danas u skupštini Srbije, odgovarajući potpredsedniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću, rekla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić jeste uz Srbe sa Kosova i Metohije, za razliku od Vuka Jeremića.

- Videla sam ovde danas još jedan performans opozicije, čiji predstavnici drže transparente “Srbi sa Kosova i Metohije niste sami”. Da, u pravu ste. Nisu sami, uz njih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danonoćno bori za njihove interese. A vaš šef, dakle predsednik vaše stranke gospodine Aleksiću, Vuk Jeremić, govori nešto drugačije. On isto misli doduše da nisu sami, jer su predvođeni jednim vrsnim intelektualcem.  Evo šta Vuk Jeremić kaže o Aljbinu Kurtiju, da vas podsetim. Ne može se osporiti to da je Aljbin Kurti jedan intelekualac, patriota, prilično stabilan čovek – sve suprotno od Aleksandra Vučića. Aleksandru Vučiću neće biti lako u razgovorima sa Aljbinom Kurtijem. Preko puta Kurtija da sedi mnogo obrazovaniji i kompetentniji čovek od Aleksandra Vučića, imao bi ozbiljan izazov!, kaže Brnabić. On se otvoreno svrstava na stranu Aljbina Kurtija, a ne na stranu Srbije. Pa majka Aljbina Kurtija se ovako pohvalno ne izražava o svom sinu kao vaš predsednik Vuk Jeremić. Tako da toliko o tom vašem transparentu - rekla je predsednica Vlade Srbije.

Ona je nastavila da podseća Aleksića šta je još Vuk Jeremić goovorio o Aljbinu Kurtiju pre nekoliko godina.

- Kaže Vuk Jeremić, nova Vlada Kosova, pošto je izgrlda za njega Kosovo država, će biti verovatno predvođena Aljbinom Kurtijem. Paradokslano, neke stvari mogu postati lakše jer Kurti nije naročito zainteresovan za priznanje od strane Beograda. Prema tome, možemo pokušati da tu priču o priznanju i o članstvu u Ujedinjenim nacijama sklonimo sa dnevnog reda, jer ne postoji ta vrsta prioriteta sa strane Prištine. Jel vi razumete da je ovaj čovek vodio spolju politiku Republike Srbije u najizazovnijim vremenima? Ova vedeta diplomatije! - zaključila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (24)

Loading
Isidora

15.06.2023 14:27

Opozicija je puna lažova i izdajnika, koji bi srušili Srbiju istog trena da mogu.

Antonio

15.06.2023 14:37

Ana Brnabić je u stanju da u svakom momentu matira opoziciju.

Maja

15.06.2023 14:38

Jasno je da su se urotili svi koji ne zele nista dobro Srbiji protiv Vucica.

Pera

15.06.2023 14:39

Znaci strasno. Ovog Vuka Jeremica bi trebalo da je sramota.