VESIĆ POZVAO GRAĐANE NA NAJVEĆI SKUP U MODERNOJ ISTORIJI SRBIJE: Skup “Srbija nade” je za sve građane

Autor:

Vesti

25.05.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesić je naglasio da je to skup na koji nisu pozvani samo članovi i pristalice SNS i njenih koalicionih partnera, SPS-a i drugih stranaka, već svi građani Srbije

VESIĆ POZVAO GRAĐANE NA NAJVEĆI SKUP U MODERNOJ ISTORIJI SRBIJE: Skup “Srbija nade” je za sve građane

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Član Predsedništva SNS Goran Vesić pozvao je sve građane Srbije, bez obzira na njihovo političko opredeljenje, da dođu na sutrašnji skup "Srbija nade" i čuju kako će Srbija izgledati u narednim godinama. 

Vesić je naglasio da je to skup na koji nisu pozvani samo članovi i pristalice SNS i njenih koalicionih partnera, SPS-a i drugih stranaka, već svi građani Srbije. 

- Pozivam ih da dođu i da razgovaramo o budućnosti Srbije, da čuju kako će naša država izgledati u narednim godinama, kako će se ekonomski razvijati, koliko će imati novih investicija, koliko će brzo rasti plate i penzije, kada ćemo postati članica EU - rekao je Vesić na televiziji Prva.

Dodao je da će odgovore na ta pitanja dati predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na skupu. 

Vesić je istakao da je to skup većinske Srbije koja želi napredak i nastavak izgradnje puteva, pruga, povećanje životnog standarda. 

Izrazio je nadu da će to biti najveći skup u modernoj istoriji Srbije, s obzirom na to koliku podršku ima SNS, što se pokazalo na poslednjim izborima. 

Vesić je naglasio da će skup biti bez sukoba i da nikome neće biti prećeno, kao što se preti na nekim drugim skupovima.

- Mogli ste da primetite šta se dešava na protestima poslednjih nedelja. Na našem skupu nikome neće biti prećeno. Mi verujemo da Srbija pripada svim građankama i građanima koji žive u njoj. Zato su na naš skup pozvani svi bez obzira na svoje političko opredeljenje jer ovo nije skup samo jedne stranke već svih koji žele da Srbija napreduje - istakao je funkcinere SNS.

Naveo je da će biti reči i o tome da, posle teških tragedija koje su se dogodile u OŠ “Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu,  kao društvo pokušamo da pronađemo rešenje kako nam se takve stvari više ne bi dogodile.

- Te tragedije će ostaviti dubok trag na naše društvo. Naravno, najteže je članovima porodica ubijene dece kojima i ovom prilikom izražavam saucešće jer njihov bol ne može niko da umanji, ali mi kao društvo moramo odgovorno i trezveno da razgovaramo o tome šta moramo i možemo da učinimo da se to više nikada ne dogodi - rekao je Vesić.

Komentarišući proteste opozicije, Vesić je rekao da svako ima pravo da izrazi svoj politički stav u skladu sa zakonom, ali ne i da blokira saobraćajnice.

Naglasio je da preko mosta “Gazela” dnevno prođe oko 128.000 vozila u oba pravca, preveze se između 200.000 i 250.000 ljudi, saobraća osam linija javnog prevoza i 1.351 vozilo javnog prevoza, kao i da preko tog mosta dnevno u proseku prođe 7.171 laki kamion.

On je ocenio da je blokiranje "Gazele" kao jednog od najprometnijih mostova označava pokušaj da se blokira Srbija.

- Niko ne osporava pravo bilo koga da protestuje, čak i kada to rade suprotno zakonima odnosno blokiraju saobraćajnice, ali ti koji to rade osporavaju pravo nama koji ne mislimo kao oni da se okupimo i iznesemo svoj politički stav. To govori o tome kako razmišljaju ljudi koji vode i zloupotrebljavaju taj protest a koji pripadaju delu opozicije, i kako oni vide Srbiju - rekao je Vesić.

Naveo je da su skoro svi zahtevi izrečeni na protestu opozicije zapravo želje, kako je rekao, medijskog tajkuna Dragana Šolaka - da se ugasi REM koji njemu ne da nacionalnu frekvenciju, ugase druge televizije da bi njegova dobila nacionalnu frekvenciju, i utiče na programski sadržaj drugih televizija da bi, kako smatra, Šolak zarađivao više para na svojim televizijama.

- Žalosno je što Šolak i političari iz opozicije koji su očigledno na njegovom platnom spisku zloupotrebljavaju nesreću koja se dogodila u Srbiji ne bi li Šolak zaradio još koji dinar, ne bi li se sakrilo da ima poslovne veze sa Kremljom o čemu pišu mediji, ne bi li se sakrilo da vodi kampanju protiv svoje zemlje, da plaća agenciju u inostranstvu da blati Srbiju u kojoj on ne živi, ali zato treba uništiti Srbiju u kojoj žive njegovi novinari, zaposleni u njegovim kompanijama jer je tako Šolak odlučio ne bi li od Srbije napravio deo svoje privatne kompanije, pa da onda preko svoje direktorke, kao što vodi medije, malo da vodi i Srbiju - rekao je Vesić.

To nedopustivo, kazao je Vesić i naglasio da Srbija to neće dozvoliti, te podvukao da će u Srbiji vlast birati građanke i građani na izborima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (107)

Loading
Andjelka

25.05.2023 10:18

Sutra će da se ori Srbija.

silvijaaleksandra

25.05.2023 10:18

Dolazimo da podrzimo predsednika..

Ana

25.05.2023 10:19

Idemo svi sutra za Beograd, da pokazemo svetu koliko smo slozni i jedinstveni. Vidimo se ispred Skupstine sutra! Zivela Srbija!

Dr

25.05.2023 10:19

Vesiću, dolazimo!