RADNICI PODNELI OSTAVKE NA JARINJU I BRNJAKU: 11 zaposlenih napustilo radna mesta na administrativnim prelazima!

Autor:

Vesti

10.11.2022

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi su ostavke uručili šefu smene na Jarinju, a on će njihove ostavke proslediti Prištini.

RADNICI PODNELI OSTAVKE NA JARINJU I BRNJAKU: 11 zaposlenih napustilo radna mesta na administrativnim prelazima!

Foto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Jarinje

Na administrativnom prelazu Jarinje danas je 11 radnika Srba, koji su bili zaposleni na tom i prelazu Brnjak, podnelo ostavke u Carinskoj službi.

Oni su naveli za Kosovo onlajn da je to moralni čin i znak solidarnosti sa narodom i dokaz protivljenja politici premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Jedan od bivših radnika je rekao da su Srbi imali izuzetnu saradnju sa kolegama Albancima iz carine i policije i izrazio nadu da će biti pronađeno rešenje za nastale probleme.

Prema njegovim rečima, Srbi su ostavke uručili šefu smene na Jarinju, a on će njihove ostavke proslediti Prištini.

Nakon krize koja je nastala posle zabrane korišćenja srpskih registarskih tablica, ostavke su podneli politički i institucionalni predstavnici Srba koji su bili poslanici u Prištini, ministar Goran Rakić, policajci na severu Kosova i Metohije, lokalne skupštine, kao i Srbi sa severa koji su radili u ministarstvima i sudu.

Da podsetimo, pre pet dana su održane posebne sednice skupština u četiri opštine na severu Kosova i Metohije na kojima su gradonačelnici Leposavića, Severne Mitrovice, Zvečana i Zubinog potoka i formalno podneli ostavke na svoje funkcije.

Na istim sednicama, potom su ostavke na svoje mandate podneli i predsednici skupština opština, kao i odbornici u lokalnim parlamentima. 

Ostavke su napisane na ćirilici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading