ORDEN ZA KUBANSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE! Vučić odlikovao Bruna Pariju! (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.08.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je ministra spoljnih poslova Kube Bruna Eduarda Rodrigesa Pariju Ordenom srpske zastave prvog stepena.

ORDEN ZA KUBANSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE! Vučić odlikovao Bruna Pariju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Posle sastanka sa šefom kubanske diplomatije, Vučić je uručio orden zbog naročitih zasluga i učvršćivanju i razvijanju saradnje prijateljskih odnosa.

 

- Neizmerna mi je čast i posebno zadovoljstvo što danas u Beogradu odlikujem ministra spoljnih poslova Kube. Sa velikim ponosom konstatujem da se ovo odlikovanje dodeljuje, što govori o tradicionalnoj povezanosti uprkos geografskoj udaljenosti. Zahvaljujem Vašoj ekselenciji na ličnom doprinosu unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i Kube. Uveren sam da će ova poseta doprineti unapređenju dijaloga - rekao je Vučić i zaključio:

- Vaša ekselencijo, veliko vam hvala za prijateljstvo. Nikad neću zaboraviti ni iscrpan razgovor sa Raul Kastrom prilikom posete Kubi - naveo je predsednik.

Parija: Fidel bio uz vas

- Primam ovaj Orden sa jednom velikom počasti - rekao je Parilja.

To je u ime naroda Kube, ne kao lično priznanje, reč je o divnom prijateljstvu Vlade i naroda Srbije, koji iz svog srca cenim. Zahvaljujem predsedniku Vučiću - rekao je šef kubanske diplomatije.

- Međunarodna zajednica ne može da dozvoli da se zaboravi tragedija koju je NATO vodio protiv naroda Srbije - dodao je ministar spoljnih poslova Kube.

- Fidel Kastro je u tim teškim trenucima bio uz vas. Imamo jednu čvrstu i istorijsku posvećenost miru, nezavisnosti i posvećenosti integritetu i poštovanju međunarodnog prava. Potvrđujemo da želimo da produbimo naše istorijske odnose koji povezuju naša dva bratska naroda - rekao je Parilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading