LEGLO 4.760 DINARA: Trk u Poštu, podignite novac

Autor: Republika

Vesti

20.08.2021

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani koji nisu prodali akcije danas mogu da podignu tačno 4.760 dinara!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Građani mogu da podignu novac od akcija u Pošti, foto: Ilustracija

Reč je o akcijama kompanija NiS, Aerodrom i Telekom.

Novac od akcija može biti uplaćen na namenske račune u Pošti, ili u drugim bankama ako su građani imali takav zahtev.

racune u "Pošti", neretko i na račune u drugoj banci, ukoliko su gradani i imali takav zahtev.

Ukupno je bilo 24 isplate - najmanja je bila 20 para, a najveća 1.279 dinara. Prva isplata je bila u 2012. a poslednja u junu 2020. Nova je najavljena za 31. avgust kada cemo od NIS - za pet akcija dobiti oko 26 dinara.

I ono što je još možda važnije, ukoliko danas ili neki drugi dan podignete svojih 4.760 dinara, vama ostaju akcije i mogućnost da i narednih godina dobijate novac od dividende.

Praktično, podizanjem novca od dividendi ne gubite ni pravo na akcije, ali ni pravo na dividendu koje će kompanije isplaćivati u budućnosti.

Novac od dividende, najplasticnije objašnjeno, jednostavnije je podići nego platiti račun. Sve što je potrebno jeste da na šalteru u "Pošti i tražite da podignete novac od dividende po osnovu besplatnih akcija.

Jedini dokument koji treba da imate jeste lična karta.

Danas, inače, posedujemo akcije tri kompanije - po pet akcija NIS i jednu akciju Aerodroma. Posedujemo i akcije Telekoma, ali njima ne možemo trgovati na berzi, što znači da ih ne možemo prodati, kao što je slučaj sa prethodno dve pomenute kompanije.

Jedna akcija NIS na Beogradskoj berzi vredi 614 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio pre punih deset godina, ukupno 3.100 dinara. Akcija Aerodroma vredi 1.080 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading