OVO SU NAJSTRESNIJI AERODOROMI NA SVETU: Gužve, kašnjenje letova i izgublje prtljag!

Autor:

Vesti

12.04.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno istraživanje portala "VisaGuide.World" otkrilo je pet najstresnijih aerodroma u Evropi, a evo koji su to aerodromi i koji faktori ih čine tako stresnim.

OVO SU NAJSTRESNIJI AERODOROMI NA SVETU: Gužve, kašnjenje letova i izgublje prtljag!

Foto: shutterstock

Letnja sezona je vreme kada se obavlja veliki broj putovanja, a za mnoge putnike stres na putovanju može biti pojačan ukoliko se nađu na nekom od najstresnijih aerodroma u Evropi. Nedavno istraživanje portala "VisaGuide.World" otkrilo je pet najstresnijih aerodroma u Evropi, a evo koji su to aerodromi i koji faktori ih čine tako stresnim.

1. Getvik - Najstresniji aerodrom na svetu

Getvik, drugi po veličini aerodrom u Ujedinjenom Kraljevstvu, zauzeo je prvo mesto na listi najstresnijih aerodroma za putnike na svetu. Analitičar globalnih putničkih trendova u "VisaGuide", Dion Plana, objasnio je da mala veličina ovog aerodroma u poređenju sa velikim brojem putnika dovodi do čestih gužvi i kašnjenja letova, što ga čini najstresnijim aerodromom na svetu.

Foto: shutterstock

Getvik aerodorom

2. Ataturk aerodrom - Izazovi navigacije zbog ogromne veličine

Sa preko 64 miliona putnika zabeleženih 2022. godine, aerodrom u Istanbulu se često susreće sa izazovima prilikom navigacije zbog svoje ogromne veličine, što dodatno povećava stres putnika.

Foto: shutterstock

Ataturk aerodrom

3. Minhenski aerodrom - Visoka učestalost kašnjenja letova

Iako je manji u poređenju sa aerodromom u Istanbulu, aerodrom u Minhenu je pet puta manji, ali ima visoku učestalost kašnjenja letova od čak 49,2 odsto, što ga svrstava među najstresnije aerodrome u Evropi.

Foto: shutterstock

Minhenski aerodrom

4. Hitrou aerodrom - Visoka stopa kašnjenja letova

Kao najveći i glavni aerodrom u Londonu, Hitrou aerodrom je ugostio više od 61,6 miliona putnika 2022. godine, ali ima visoku stopu kašnjenja letova od 40,5 odsto, što dodatno doprinosi stresu putnika.

Foto: shutterstock

Hitrou aerodrom

5. Fjumićino aerodrom - Manja gustina putnika, ali visoka učestalost kašnjenja letova

Međunarodni aerodrom Fjumićino zauzima drugo mesto po veličini, ali je prevezao manje putnika od drugih evropskih aerodroma, što je rezultiralo manjom gustinom putnika. Ipak, učestalost kašnjenja letova na ovom aerodromu iznosi 28,8 odsto, što ga svrstava među najstresnije aerodrome u Evropi.

Foto: shutterstock

Fjumićino aerodrom

Rangiranje "najstresnijih aerodroma na svetu" zasnovano je na anketi u kojoj je učestvovalo 1.642 putnika 53 različite nacionalnosti koji su 2023. godine otputovali na najmanje dva međunarodna putovanja. Faktori koji najviše stresiraju putnike uključuju veliki broj putnika, veličinu aerodroma, gužvu, kašnjenje letova i udaljenost od najbližeg grada. S obzirom na ova istraživanja, putnici koji se pripremaju za putovanja za uskršnje praznike trebalo bi da budu svesni potencijalnih izazova na ovim aerodromima i da se naoružaju strpljenjem i dodatnom pripremom kako bi smanjili nivo stresa tokom putovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading