NEKE POKLON I PORUČE! "Osmomartovska groznica" ozbiljno trese novčanike roditelja! Nekada se učiteljici kupovao CVET, a sada...

Autor:

Vesti

07.03.2024

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među roditeljima se javlja trend traženja novčanih priloga "koliko ko ima"

NEKE POKLON I PORUČE! "Osmomartovska groznica" ozbiljno trese novčanike roditelja! Nekada se učiteljici kupovao CVET, a sada...

Foto: Shutterstock

Poslednjih godina, roditeljske grupe su uzdrmane "osmomartovskom groznicom" koja je zamenila tradicionalno slavlje sa simboličnim gestovima. Umesto srca od obojenog testa, televizori su postali popularni pokloni, a umesto ručno izrađenih čestitki, vaučeri su postali nova valuta. Finansijske posledice ovog praznika su postale znatno jače, a roditelji se sada suočavaju sa dodatnim troškovima koji ih posebno pogađaju u ovo doba godine.

Koliko ko ima, toliko i daje

Među roditeljima se javlja trend traženja novčanih priloga "koliko ko ima". Iznosi se kreću od 500 do 1.000 dinara, a sa dvoje dece, troškovi se udvostručuju. Neki roditelji su čak izneli da su u grupi rekli da svako da "koliko ima". Postoje i situacije gde roditelji samostalno kupuju poklone, a zatim traže refundaciju od drugih roditelja.

Različiti zahtevi i očekivanja

Interesantno je da se različiti zahtevi postavljaju pred roditelje. Postoje slučajevi gde su roditelji tražili određene iznose za vaspitačice i čistačice, a čak i diskriminacija na osnovu stručne spreme je došla do izražaja. U jednom slučaju, roditelji su odbili da daju dodatan novac za poklon pripravnicama u grupi. Postoje i situacije gde vaspitačice ili učiteljice unapred kažu šta žele kao poklon.

Tradicionalniji pristup darivanju

Ipak, postoje i oni roditelji koji se drže tradicionalnijeg pristupa darivanju, iznenađujući vaspitačice sa slatkišima i kafom, a bez prethodnog dogovora u grupi. Postoje i oni koji smatraju da je bolje zadržati tradicionalne vrednosti i iznenaditi vaspitačice sa simboličnim gestovima, a to se zauzvrat i vraća.

Dakle, "osmomartovska groznica" je donela finansijski pritisak na roditelje, ali i različite pristupe i očekivanja u roditeljskim grupama.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading