"OTEO MI METLU, PA ME NJOME TUKAO!" Ispovest radnika JKP "Gradska čistoća kog su napala ŠESTORICA NASILNIKA: Samo sam ih zamolio da ne bacaju smeće po ulici... (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

16.01.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasmin je istakao da su mu umesto podrške dobacivali reči ohrabrenja, dok je situacija zahtevala delovanje radi sprečavanja sukoba.

"OTEO MI METLU, PA ME NJOME TUKAO!" Ispovest radnika  JKP "Gradska čistoća kog su napala ŠESTORICA NASILNIKA: Samo sam ih zamolio da ne bacaju smeće po ulici... (FOTO)

Foto: Shutterstock

Jasmin V, radnik JKP "Gradska čistoća", postao je žrtva napada u noći kada su ga, uz prisustvo prolaznika, napala šestorica mladića.

Umesto da mu pruže pomoć, prolaznici su samo posmatrali situaciju, neki čak i snimali događaj mobilnim telefonima.

Jasmin je ispričao da su mladići reagovali agresivno kada im je zatražio da ne bacaju smeće po ulici, što je dovelo do sukoba. Jedan od napadača ga je udarao metlom, ostavljajući ga sa bolovima u vratu i kuku. On je istakao da je pokušavao da izbegne sukob, ali da je bio primoran da se brani.

S obzirom na nedostatak pomoći od strane prolaznika, Jasmin je istakao da su mu umesto podrške dobacivali reči ohrabrenja, dok je situacija zahtevala delovanje radi sprečavanja sukoba. Dodatno, napadi su često praćeni uvredama na rasnoj osnovi, što dodatno otežava situaciju.

 

- Nema neke telesne povrede, ali imam bolove u kuku i vratu, kako me je udario metlom. Ja sam grupu mladića zamolio da ne bacaju smeće po ulici, jer ja to treba da čistim, oni su to doživeli kao provokaciju. Počeli su bezobrazno da razgovaraju i tu je krenuo sukob - priča Jasmin.

Apel za veću empatiju prema radnicima Gradske čistoće

Marko Popadić, vršilac dužnosti JKP "Gradska čistoća", apelovao je na veće razumevanje i podršku prema radnicima "Čistoće". Istakao je njihov naporan rad, istrajnost i posvećenost održavanju čistoće grada tokom cele godine, te je zatražio veću empatiju i poštovanje prema njihovom radu.

Osuda napada od strane Aleksandra Šapića

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, osudio je napad na radnika JKP „Gradska čistoća” kao nedopustiv čin. Istakao je da radnici "Gradske čistoće" obavljaju težak posao u svim vremenskim uslovima kako bi održavali čistoću grada, te je izrazio nadu da će počinioci biti adekvatno kažnjeni.

Napad na radnika JKP "Gradska čistoća" ističe problem nedovoljne podrške i poštovanja prema radnicima koji neumorno rade na održavanju čistoće grada, te je potrebno više pažnje i empatije prema njihovom radu i bezbednosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading