NJENA PRIČA ĆE VAS ODUŠEVITI! Kristi je napustila GLAMUR I SJAJ HOLIVUDA da bi se preselila OVDE - Zarađivala 200 evra po danu, ali je ipak JEDNA STVAR PRESUDILA!

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zarađivala sjajno, ali je neštp vuklo ka domovini.

NJENA PRIČA ĆE VAS ODUŠEVITI! Kristi je napustila GLAMUR I SJAJ HOLIVUDA da bi se preselila OVDE - Zarađivala 200 evra po danu, ali je ipak JEDNA STVAR PRESUDILA!

Foto: facebook

Na popularnoj Ćiro II ruti, koja se proteže od Vojskog Do do Karasovića na jugu Hrvatske, nekada je prometovala železnica i čuveni voz 'Ćiro'. Danas, ovo područje odiše prelepim krajolicima, životinjama i biljkama, a među lokalnim stanovništvom ističe se Kristi Perak, 33-godišnjakinja koja je svoj životni put preusmerila iz Holivuda u Konavle.


Kristi je rođena Kanađanka, delimično hrvatskog porekla, koja je svoj život u Holivudu zamenila životom prave lokalke u Hrvatskoj. Nakon godina provedenih radeći na organizaciji, uređivanju i koordinaciji filmskih projekata za Netflix i Holivud, Kristi je odlučila da promeni svoj životni put.

Nakon volontiranja u Zambiji i dobijanja stipendije za tečaj hrvatskog jezika preko Ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Kristi se vratila svojim korenima. Iako je kao dete naučila hrvatski jezik od svoje bake, vremenom ga je zaboravila, ali je odlučila da ga ponovo nauči pre nego što napuni 30 godina.


Nakon što je živela u Zagrebu i doživela razorne događaje poput potresa i pandemije, Kristi se preselila u Konavle, u kuću svoje bake. Ova zajednica joj je vrlo draga, a meštani je srdačno prihvatili i pružaju joj podršku.


Kristi je postala vlasnica čehoslovačkog vučjeg psa Jure, sa kojim deli svoj dom. Iako je meštani savetuju da se uda i osnuje porodicu umesto da ima psa, Kristi ističe da će biti mesta i za muškarca u njenom životu. Trenutno radi na dobijanju potvrde za predavanje engleskog jezika u školama, a planira da razvije i prodaju gljiva bukovača iz svog vrta.


Kristi ističe da je njen pojam "boljeg života" jednostavan - ne treba joj mnogo stvari da bi bila srećna. Uživa u umetnosti, vrtu, svom psu i kvalitetnoj hrani koju sada može da priušti sebi u Konavlima. Kristi Perak je primer osobe koja je napustila sjaj Holivuda kako bi pronašla svoje mesto pod suncem u idiličnom okruženju Konavala.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading