I ONE SU PROŠETALE CRVENIM TEPIHOM KAO SI ĐINPING! Dočekale kineskog predsednika, a evo šta to znači!

Autor:

Vesti

08.05.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko minuta uoči dolaska predsednika Kine Si Đinpinga u Palatu Srbije desila se jedna neuobičajna scena.

I ONE SU PROŠETALE CRVENIM TEPIHOM KAO SI ĐINPING! Dočekale kineskog predsednika, a evo šta to znači!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Si Đinping

Si Đinpinga je danas dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i hiljade građana ispred Palate Srbija, ali uoči njegovog dolaska desila se jedna zanimljiva stvar, a to je da su crvenm tepihom namenjenom siju prošetali i neki nezvani gosti.

Naime, patka je sa svojim mladima gotovo prodefilovala prosotorom koji su zaposleni u protokolu pripremili za dolazak kineskog predsednika.

Tako su se na mrežama pojavili duhoviti komentari kako su čak i patke dočekale predsednika Sija. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Patke prošetale crvenim tepihom

Inače, patke po kineskom verovanju predstavljaju aktivator doživotnog partnerstva. One su simol sreće, a priča kaže da su one jedine životinje koje kada se spoje ostaju verne do smrti, piše Informer.

Podsetimo, predsedsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je Si Đinpinga ispred Palate Srbija, a potom se obratio okupljenim građanima, kojih je bilo više od 10.000.

Si je poslednji put bio u Srbiji 2016, što je bila prva poseta predsednika Kine Srbiji nakon 32 godine i tom prilikom je potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu.

Vučić se sa Sijem sastao u oktobru prošle godine u Pekingu, tokom trećeg foruma "Pojas i put", kada je potpisano 18 sporazuma, uključujući i sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Kine, koji bi uskoro trebalo da stupi na snagu.

Inače, trgovinska razmena dve zemlje raste iz godine u godinu, 2023. godine je iznosila 5,6 milijardi evra, pa je tako Kina postala drugi trgovinski partner Srbije. Najveći srpski izvoznici prošle godine bile su tri kompanije u kineskom vlasništvu, Ziđin majning izvezao robe u vrednosti od 1,15 milijardi evra, Ziđin koper je bio drugi sa 746,3 miliona, a vlasnik smederevske železare HBIS grupa izvezla je 549,1 milion evra. Udeo rudnika u Boru, sa proizvodnjom od 240.000 tona bakra godišnje, čini 24 odsto ukupne proizvodnje Ziđin Majning Grupe,

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Djura

08.05.2024 12:04

Nadamo se da ce njihova simbolika biti tacna i u buduce

Zara

08.05.2024 12:06

Srbiji je ovo od velikog znacaja. Prijateljske zemlje u neraskidivoj vezi.

Rio

08.05.2024 12:07

Sam dokaz koliko nas Kina postuje i predsednika Vucica!

Miloš

08.05.2024 12:15

Lep predznak za doček i predstojeće pregovore i potpisivanje bitnih sporazuma