DOČEK OD 1.300E PLANUO ZA DAN! RASPRODATO: Samo neka neko kaže da se u Srbiji loše živi...

Autor:

Vesti

15.12.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U najskupljem hotelu na jednoj srpskoj planini ni igla neće imati gde da padne od onih koji su iskeširali 150.000 dinara za najluđu noć.

DOČEK OD 1.300E PLANUO ZA DAN! RASPRODATO: Samo neka neko kaže da se u Srbiji loše živi...

Foto: Benis Arapovic / Panthermedia / Profimedia

Planuli su svi najskuplji aranžmani za doček Nove godine u srpskim planinskim centrima, a malo je slobodnih mesta ostalo i za nešto jeftinije pakete na planinama, kao i u banjama i drugim turističkim destinacijama.

Novinari Srpskog telegrafa pokušali su danas da nađu neko slobodno mesto i rezervišu doček, ali s malo uspeha, bar kada je reč o najskupljoj ponudi. Tako smo zvali jedan poznati hotel na Zlatiboru, gde je cena paket-aranžmana (tri dana plus svečani doček) više od 150.000 dinara. Evo kako je izgledao razgovor sa ženom koja nam se javila.

Novinar: Dobar dan, hteli bismo kod vas da rezervišemo ovaj paket za doček što oglašavate.

Žena iz hotela: Mislite ovo s dva noćenja.

Novinar: Da, to.

Žena iz hotela: E, pa da vam kažem, nažalost ste zakasnili. I to dobrih 15-20 dana. Sve je to rasprodato, nema ni igla gde da nam padne.

Novinar: Čekajte, ovo od maltene 1.300 evra. To je sve rasprodato.

Žena iz hotela: Pa kažem vam. Otišlo za dan.

Novinar: Imate li bilo šta drugo. Makar sobu samo za tu noć kad je doček.

Žena iz hotela: Ne, ne, zaista nema ništa. Verujte. Imamo već i podužu listu čekanja ako neko otkaže. Mada teško...

CENOVNIK

hoteli, klubovi, kafane od 35 evra do 250 evra

putovanja autobusom
Severna Italija, tri dana - 49 evra
Milano, pet dana - 139 evra
Istanbul, šest dana - 179 evra
Atina, pet dana - 169 evra

putovanja avionom
Barselona, četiri dana - 769 evra
Pariz, pet dana - 829 evra
Portugalska tura, sedam dana - 1.079 evra
Istanbul, pet dana - 599 evra

Dakle, aranžmani za Novu godinu gotovo su rasprodati. Bilo da je reč o prestižnim hotelima u Beogradu i na planinama ili klubovima, splavovima i kafanama... Sve je planulo.

Iako se mogu čuti primedbe pojedinaca da se u Srbiji živi loše, upravo je ovo jedan od pokazatelja koji ide u prilog onima koji tvrde suprotno.

Isto je i s putovanjima u inostranstvo, što zbog proslave novogodišnjih praznika, što zbog skijanja, koje je u ovom periodu aktuelno. Direktor "Jute" Aleksandar Seničić naglašava za Srpski telegraf da je interesovanje zaista veliko, ali da će tek nakon praznika moći da govori o brojkama.

- Prvo moram da istaknem da su aranžmani u odnosu na prethodnih nekoliko godina poskupeli jer, prosto, sve to prati rast mnogih drugih cena. Ako govorimo o interesovanju, to je otprilike kao i prošle godine. Veoma su popularni evropski gradovi, naročito putovanja autobusom u trajanju od dva do šest dana, to se nekako najviše traži. Pored toga, imamo i ponude avionom, koje su takođe tražene, kao što su Atina, Solun, Prag, Beč... Ono što takođe izaziva veliku pažnju ove godine jeste i spoj Ohrid-Skoplje. Zatim Crna Gora, severni deo, za ljubitelje skijanja, južni za novogodišnju noć - ističe Seničić.

Naš sagovornik dodaje da su popularne i nove direktne avio-linije za Bolonju, Malagu, Valensiju, Lisabon.

- Pored toga, tu su i London, ali Egipat i Tunis, naravno, Abu Dabi, Dubai. Zaista postoje velika interesovanja za turiste kad je o ovim destinacijama reč - navodi naš sagovornik.

Kada je reč o skijanju, Seničić ističe da je interesovanje za planine u Srbiji ipak najveće.

- Sada je sezona skijanja i kada je o popularnosti ski-centara reč, kod nas tu prednjače Kopaonik i Stara planina. Kada govorimo o porodičnim zimskim odmorima, tu svakako prednjači Zlatibor, zatim Tara, Divčibare, Zlatar...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading