16.200 DINARA LEŽE NA RAČUNE OVE GRUPE GRAĐANA: Proverite da li ste na spisku najkasnije do 24. novembra!

Autor:

Vesti

16.11.2023

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljena je preliminarna lista učenika srednjih škola u Srbiji koji su u školskoj 2023/2024. godini dobili stipendije Ministarstva prosvete.

16.200 DINARA LEŽE NA RAČUNE OVE GRUPE GRAĐANA: Proverite da li ste na spisku najkasnije do 24. novembra!

Foto: Republika

Ova lista je objavljena na zvaničnom sajtu ministarstva, a učenici koji smatraju da je neki od kriterijuma za bodovanje netačno prikazan, mogu podneti dokumentovan prigovor preko svoje škole do 24. novembra 2023. godine.

Jedna od zanimljivih činjenica je da učenici moraju otvoriti račun u Poštanskoj štedionici ukoliko su im odobrene stipendije ili krediti. Za maloletne učenike, otvaranje tekućeg računa je moguće uz prisustvo roditelja i podnošenje izvoda iz matične knjige rođenih i đačke knjižice ili potvrde iz škole. Međutim, ukoliko učenik poseduje ličnu kartu, podnošenje navedenih dokumenata nije neophodno.

Prve isplate se očekuju krajem godine, a za đake srednjih škola počeće poslednjih dana decembra. Tada će im biti uplaćene dve rate od po 8.100 dinara, što znači da će ukupno dobiti 16.200 dinara, prenosi Kurir. Ovo je važna informacija za sve učenike koji su dobili stipendije Ministarstva prosvete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading