ŽENSKA ODBORNIČKA MREŽA U KRALJEVU: Od ekonomskog osnaživanja žena do suzbijanja nasilja nad ženama!

Autor:

Vesti

25.10.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbornička mreža u Kraljevu, koju čine odbornice lokalnog parlamenta, ima za cilj da pojača učešće žena kao donosilaca odluka, da radi na problemu rodno zasnovanog nasilja, kao i da spreči diskriminaciju žena na tržištu rada

ŽENSKA ODBORNIČKA MREŽA U KRALJEVU: Od ekonomskog osnaživanja žena do suzbijanja nasilja nad ženama!

Foto: Republika, Facebook

- Zbog žena na selu koje imaju ideje, snagu, ali im je potrebna podrška porodice, institucija i tebe. Pokreni priču. Zbog teškog položaja žena i dece sa invaliditetom, koji su najčešće izloženi diskriminaciji, a potrebna im je podrška porodice, institucija i tebe, pokreni priču. Za poboljšanje žene, za rodnu ravnopravnost, jer im je potrebna podrška porodice, institucija i tebe, pokreni priču. O empatiji i humanosti prema ljudima, jer im je potrebna podrška porodice, institucija i tebe, pokreni priču. Za bolji položaj Romkinja i drugih predstavnica nacionalnih manjina, jer im je potrebna podrška porodice, institucija i tebe, pokreni priču - ovako glasi promotivni spot Ženske odobrničke mreže u Kraljevu, i upravo sve ovo što je i navedeno u njemu predstavlja ciljeve i svrhu borbe ovog tela. 

 

 

Foto: skupstina.kraljevo.rs/

Logo Ženske odborničke mreže u Kraljevu

Sve odbornice u Kraljevu udružene su u Žensku odborničku mrežu, a ovo telo svojim aktivnostima doprinosi aktivnom uključivanju žena u sve društvene tokove, ravnopravnosti  polova i teži ekonomskom osnaživanju žena. Visoko na agendi ovog tela su i suzbijanje nasilja nad ženama i suzbijanje nasilja u porodici. 

Ženska odbornička mreža u Kraljevu redovno informiše javnost o svojim aktivnostima i planovima, a imaju i otvorena vrata, vreme kada održavaju redovnu komunikaciju sa građanima kako bi se na licu mesta upoznale sa svim problemima sugrađana. Odobrnice, takođe, i iniciraju amandmane za pojedina pitanja od značaja za unapređivanje rodne ravnopravnosti u njihovoj lokalnoj zajednici. 

Foto: Republika

Odbornice su učesnice brojnih tribina i manifestacija u gradu

Posebna pažnja posvećuje se problemu nasilja nad ženama sa kojim se celo društvo bori. Tako su, u okviru šesnaest dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, organizovale javnu debatu "Tišina koju moramo prekinuti" u sali gradske uprave. Učesnice su se saglasile da su poslednjih godina učinjeni pomaci u zakonodavstvu - krivični zakon je izmenjen i dopunjen, kazne su drugačije propisane, ali da treba da se radi na osnaživanju žrtava da prijave nasilje.

Psihološka podrška žrtvama obezbeđena je u Savetovalištu za predbračne, bračne i porodične odnose, koje funkcioniše u okviru Centra za socijalni rad u Kraljevu. 
Ženska odbornička mreža u Kraljevu učesnik je brojnih tribina i manifestacija, a usko sarađuju sa Savetom za rodnu ravnopravnost i NVO sektorom. 

*Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading