SRCE DA TI PUKNE: Centar za socijalni rad hoće da oduzme devojčicu hraniteljki o kojoj brine od rođenja! Žena preklinje kroz suze da je usvoji!

Autor:

Vesti

10.10.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli okupilo se oko 150 građana kako bi zaustavili nasilno razdvajanje Erike Ozorek i četvorogodišnje devojčice, o kojoj brine od njenog rođenja

SRCE DA TI PUKNE: Centar za socijalni rad hoće da oduzme devojčicu hraniteljki o kojoj brine od rođenja! Žena preklinje kroz suze da je usvoji!

Foto: Youtube

Centar za socijalni rad iz Bačke Topole odlučio je da oduzme hraniteljstvo Eriki Ozorek (53) nad četvogodišnjom devojčicom, o kojoj brine od rođenja, zbog prevelike razlike u godinama, iako one ne žele da se razdvoje, a Erikini sin i snaja nude i da usvoje malenu, samo da ostane u krugu porodice, na koju je navikla i smatra je svojom. 

Foto: Youtube

Devojčica ne želi da napusti Eriku Ozorek, ženu koja o njoj brine od rođenja

Zbog ove odluke Centra za socijalni rad iz Bačke Topole, juče je organizovan protest ispred njihovih prostorija, gde se okupilo oko 150 ljudi, a peticiju da Erika i devojčica ostanu zajedno do sada je potpisalo oko 1500 ljudi. 

Očekivano, sve ovo izazvalo je preveliki stres kod devojčice, koja je odmah po rođenju smeštena u ovu porodicu, jer niko nije hteo da preuzme brigu o njoj. 

Foto: Youtube

Protest ispred Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli

Dete se vezalo za celu porodicu, međutim, kako razlika između usvojitelja i deteta ne sme da bude veća od 45 godina, CSR je odlučio da devojčica ode u novu porodicu.  
Situacija je prema Erikinim rečima, pišu Večernje novosti, kulminirala pre nekoliko dana kada je odvela devojčicu u Dom zdravlja na pregled, a tamo su se pojavili službenici Centra za socijalni rad i policija, sa nemrom da uzmu dete. 

- Najpre nam je ukinto privremeno starateljstvo, a potom i hraniteljstvo nad detetom o kome brinemo od prvog dana. Ako ne mogu ja, tražili smo da usvojitelji budu sin i snaja, ali ni to nije dozvoljeno. Nije nam bitno kako ćemo se zvati na pairu, da li ćemo biti staratelji ili hranitelji, niti nam treba ikakva naknada za brigu o njoj, spremni smo da prihvatimo bilo koji predlog samo da dete ostane kod nas- navela je Erika i dodala:  

- Sa potencijalnim usvojiteljima se nije videla dva meseca. Ovo je sve jako stresno za dete, sada se i razbolela i ne odvaja se od mene. 

Centar za socijalni rad je naveo u saopštenju da se je u slučaju sve rađeno u interesu deteta. 

- Za hraniteljicu Eriku Ozorek trenutno ne postoje zakonske osnove prema kojima bi ona mogla usvojiti dete. To je potvrđeno i odbijanjem žalbe hraniteljke na odluku CSR od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, kao drugostepenog organa, kada je doneto rešenje o prestanku hraniteljskog smaštaja maloletnog deteta- objašnjava Jasmina Zimonjić, direktorka CSR. 

Još je dodala da je po prestanku hraniteljstva hranitelj imao dužnost i zakonsku obavezu da preda dete Centru:

- S obzirom na to da je hraniteljka protivpravno zadržala dete, CSR je bio prinuđen da primeni dalje zakonske mogućnosti u cilju zaštite deteta. U međuvremnenu je pokrenut i postupak usvojenja deteta, us kladu sa zakonskim odredbama kako bi se detetu obezbedio trajni oblik zaštite. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sasa

17.10.2023 22:44

"Centar za soc. rad"?!! Nije Vas sramota???? Otimate majci dete? Tamo gde ste potrebni po pravilu zakazete !!!!

Strasno

19.10.2023 11:15

A koji je interes deteta, da ga odvojite od majke? Ovo je sramno, ovi ljudi n e treba da rade u CSR!!! Mislite li vi o tom detetu, sram vas bilo!!! To dete je s majkom od rodjenja, mislite li da ce joj biti bolje s tamo nekim strancima, piiiii!!!!!!!