BEOGRAĐANKI U KLINICI SPRŽILI KOŽU TOKOM EPILACIJE! Tri nedelje nije mogla da sedi i ide na posao, A EVO ŠTA JE DOKTORKA PONUDILA!

Autor:

Vesti

09.10.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nešto više od dve nedelje Beograđanka (ime poznato redakciji) imala je krajnje neprijatno iskustvo nakon tretmana u kozmetičkom salonu "Dr BEA Esthetique".

BEOGRAĐANKI U KLINICI SPRŽILI KOŽU TOKOM EPILACIJE! Tri nedelje nije mogla da sedi i ide na posao, A EVO ŠTA JE DOKTORKA PONUDILA!

Foto: Facebook-Dr BEA Esthetique

Beograđanka (svi podaci poznati redakciji) doživela je, najblaže rečeno, krajnje neprijatno iskustvo nakon tretmana u kozmetičkom salonu "Dr BEA Esthetique" u centru glavnog grada.

Naša sagovornica je tokom epilacije zadobila opekotine i rane bokova i prepona zbog kojih nije mogla da odlazi na posao ni da sedi. Kako tvrdi, sve je posledica nestručnog rukovanja aparatom doktorke koja je obavljala tretman (a koja je, kaže, stomatolog po struci) u klinici čiji je vlasnik dr Bea Povignac.

NUDILI "REVANŠ"

- Na epilaciju sam išla pre više od dve nedelje i to mi je bio drugi put u tom salonu. Ono što mi je odmah bilo čudno kod te epilacije, bilo je to što je bilo veoma bolno. Više puta sam se žalila da ne mogu da izdržim i desilo se na kraju tretmana da su ostale opekotine - priča ogorčena Beograđanka za Srpski telegraf i dodaje:

- Nakon toga sam koristila terapiju koju mi je njihov dermatolog preporučio, međutim, nije bilo bolje. Zbog toga mi je propao i odmor. Prošle su tri sedmice i tek od pre dva dana mogu da sedim na nekoj mekšoj podlozi.

Istakla je i da se sve vreme pridržavala uputa lekara da se ne izlaže suncu, ali kada stanje ni tada nije bilo bolje, opet je kontaktirala sa doktorkom koja je obavila tretman i dobila preporuku da ovog puta uključi i antibiotik kao terapiju.

- Otišla sam tamo i zvala vlasnicu klinike. Doktorka koja je radila epilaciju je prvo pokušala da kaže neistinu, odnosno da se nisam žalila da me je epilacija bolela, a potom je i priznala vlasnici da je podigla sondu od kože što nikako ne sme da se radi prilikom ovakvih tretmana - kaže naša sagovornica.

 

Republika

Foto: Facebook-Dr BEA Esthetique

Doktorka koja je radila epilaciju

Kao rešenje problema, klinika je ponudila "da se revanšira", ali kod prijatelja u drugim kozmetičkim salonima i dermatologa, što je naša sagovornica odbila, jer je, kako kaže, izgubila poverenje u njih i u svakog koga bi oni preporučili:

- Rekla sam da pristajem, međutim, samo ako ja odaberem salon i od tada je vlasnica prestala da komunicira sa mnom. Sve se ovo mnogo odrazilo na mene i moj posao. Ja sam fitnes trener, moram da pokazujem vežbe... Najviše me boli što mi se pripisuje krivica za to što desilo, a one žele da zataškaju kako i šta rade.

Kod naše sagovornice, inače mlade žene, duboke i široke opekotine koje su nastale ovim tretmanom prvo su se ispoljile kao veliki plikovi, a sada su rane na kojima se ogulila koža i koje će, prema proceni lekara kod kojih je naknadno išla, ostati veliki primetni ožiljci na njenoj koži.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ulaz u kliniku "Dr BEA Esthetique"

TREBA IM VREMENA

Republika je uputila pitanja doktorki Povignac, koja je, preko svog advokata Dušice Grbe, odgovorila na njih:

Da li se ovakvi slučajevi često dešavaju i koji je vaš komentar na ovo?

- Najpre, Vaše pitanje je nejasno i neprecizno postavljeno, pa je upitno u kom konkretno smislu i na kom nivou podrazumevate “ovakve slučajeve”.

Moj klijent se ne bavi poslovima statistike, niti se bavi analizom postignutih rezultata na nivou SRB, posebno imajući u vidu broj ordinacija i medicinskih sredstava koji se koriste za realizaciju traženih tretmana.

Konkretno u ordinacijji “Dr BEA Esthetique" PR Beograd, vlasnika Dr Bee Povignac, usluga laserske epilacije se sprovodi najsavremenijim laserom na tržištu Alma Soprano Titanium Laser, koji poseduje sistem hladenja kože zbog čega ovaj brend s pravom garantuje manju osetljivost prilikom tretmana.

Dalje, posebno naglašavam da je u ordinaciji "Dr BEA Esthetique” isti tretman primenjen na preko 100 (slovìma: stotinu) pacijenata, pri čemu se nije javila ni jedna neželjena promena na koži, što dodatno dovodi u sumnju uzročno posledìčnu vezu izmedu realizovanog tretmana epilacije i efekta na koji upućuje pacijetkinja.

Kada je u pitanju zakonski normativ i specifičnosti koje su karakteristične za ovu granu medicine, ukazujem da metode “angiage” medicine, kao nove zdravstvene tehnologije obuhvataju metode i postupke prevencije, dijagnostike, lečenja i rehabilitacije promena nastalih kao posledica starenja, odnosno metode čijom primenom se blagotvorno utiče na zdravlje i fizički izgled. Metode „antiage” medicine nisu posebno obuhvaćene studijskim programima akademskih integrisanih studija medicine i stomatologije, a u neposrednoj su vezi sa odredenim stečenim znanjima i veštinama na akademskim integrisanim studijama medicine i stomatologije, kao i odredenih specijalizacija i užih specijalizacija zdravstvenih radnìka.

Metode I postupci „antiage” medicine mogu se obavljati u zdravstvenoj ustanovi i privatnoj praksi koja je osnovana kao opšta ili specijalistička ordinacija doktora medicine, doktora stomatologije, odnosno poliklinika.

Konačno, metode „antìage” medicine se uvode u rad i obavljaju u skladu sa procedurom za uvodenje novih zdravstvenih tehnologija u skladu sa zakonom.

Obavljanje metoda "antiage" medicine uredeno je Pravilnikom o bližim uslovima i načinu

vršenja procene zdravstvenih tehnologija ("SI. glasnik RS", br. 97/2020, 77/2021 i 89/2021- dalje: Pravilnik).

Prema članu 3 Pravilnika Zdravstvena ustanova, drugo pravno lice za koje je posebnim zakonom predvídeno da obavlja i poslove zdravstvene delatnostì (u daljem tekstu: drugo pravno lice) odnosno privatna praksa, može primenjivati novu zdravstvenu tehnologiju ako ima za to edukovan odgovarajući kadar, kao i odgovarajući prostor, opremu, lekove i medicinska sredstva, a u skladu sa rešenjem kojim ministar zdravlja (u daljem tekstu: ministar) izdaje dozvolu za korišćenje nove zdravstvene tehnologije.

Ordinacija “Dr Bea Esthetique” PR Beograd, vlasnika Dr Bee Povignac, ispunjava napred navedene uslove, imajući u vidu završene brojne edukacije iz oblasti estetske medicine i poseduje Rešenje Ministarstva zdravlja kojim se odobrava upotreba nove zdravstvne tehnologije koja podrazumeva upotrebu lasera u svrhe estetskih intervencija (u konkretnom slučaju epilacije).

Ukratko rečeno, moj “komenatr na ovo”, kako ste formulisali u postavljenom pitanju je da je poslovanje Ordinacije  mog klijenta  je u svemu uskladeno sa zakonskom  regulatìvom, a navodne promene na koži, na koje upućuje pacijentkinja, ne mogu da se dovedu u uzročno posledičnu vezu sa primenjenim tretmanom, već su očigledno sračunati na protivpravno sticanje imovinske koristi - na “legalan" način.

Čak i ukoliko bi se prihvatilo kao tačno da su kod imenovanog Pacìjenta nastale eventualne promene, iste mogu biti posledica raznih drugih faktora koji ne mogu da se dovedu u vezu sa samim tretmanom, već sa postupcima samog pacijenta (kao što su: izlaganje solarijumu / sunčanju u periodu od 2 nedelje nakon tretmana, depilacija u periodu od 3-4 nedelje pre ìntervencije, upotreba sredstava za samopotamnjivanje, krema, losiona i sl., zatim odlazak na trening, saunu ili bazen u kratkom periodu nakon sprovedenog tretmana i sl.)

Klijentkinja dalje tvrdi da ste joj na rane mazali kremu za dezinfekciju koju ste želeli da naplatite. Da li su kreme inače uključene u cenu tretmana ili se dodatno naplaćuju?

- Osporavamo najpre vašu teminologiju, jer se u konkretnom slučaju nije radilo ni o kakvim ranama, već je u pitanju bila samo 1 jedna) promena na regiji gluteusa na kojoj je postojalo crvenilo. Na toj regiji je aplikovan hladan oblog, pa potom oktanisept (dezinficijent), a nakon toga redom Jomelop pa Genosys shoothing repair post cream.

Osporavamo da je dr Bea Povignac “želela” da dodatno naplati cit: “kreme za mazanje”, Naprotiv, doktorka je pro bono je dala imenovanoj Sanji dovoljnu količinu tupfera, sterilne gaze i krema za negu tretirane regije, što je pokazatelj brige za pacijenta i želje da mu omogući komfor.

Opreza radi, napominjemo da slike koje su nam priložene uz vaš mejl upućen Dr Povignac nemaju datum, niti je pouzdano kada su sačinjene, ali svakako predmetne promene nisu nastale prilikom intervencije. Posebno ukazujemo da je u pitanju skrivljena odgovornost pacijetkinjem koja je u kratom roku nakon intervecije otišla na godišnji odmor u Tursku, i mada je bila upoznata sa činjenicom da 15 dana nakon eplilacije nije dozvoljeno da se izlaže suncu, ili da ide na bazn, saunu, teretanu I sl.

Takođe, dodaje i da ste je uputili na koleginicu u drugom salonu, pa bih Vas zamolila za komentar oko ove situacije.

- U pogledu upućivanja u drugi salon, ponovo osporavam terminologìju, je nije reč o “salonu” već o lekarkoj ordinaciji. Reč je o tome da je pacijentkinja izjavila da ne želi da nastavi buduće tretmane epilaciju u Ordinaciji moje klijenkinje, te je pomenula da su joj preporučili dr Mariju Boškovićm u kom smislu je moja klijetkinja u dobroj volji predložila da ona líčno snosi troškove preostalih epilacija, obzirom da poznaje dr Mariju Bošković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading