RODITELJI SLAGALI DA IM JE ĆERKA SILOVANA U VRTIĆU U BEOGRADU! Neko mora da odgovara za uznemiravanje javnosti: Najteže onima čija su deca proglašena silovateljima

Autor:

Vesti

01.10.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija, socijalni radnici i inspekcija utvrdili da se ništa slično nije dogodilo u zemunskom vrtiću "Mezimče"

RODITELJI SLAGALI DA IM JE ĆERKA SILOVANA U VRTIĆU U BEOGRADU! Neko mora da odgovara za uznemiravanje javnosti: Najteže onima čija su deca proglašena silovateljima

Foto: ST/Nemanja Pančić

Kao bomba pre dva dana odjeknula je vest da je petogodišnja devojčica navodno seksualno zlostavljana u beogradskom vrtiću, a da su krivci njeni vršnjaci. Srećom, kako saznaje Republika, ispostavilo se da u celoj priči nema ni mrvice istine, što je utvrdila i policija, a koji je bio motiv devojčicine majke da lažima ovako uznemiri ostale roditelje i javnost, ostaje da se vidi...

Detaljnim pregledima utvrđeno je da devojčica nije imala nikakve fizičke povrede, a u ceo slučaj uključili su se policija, socijalni radnici, kao i prosvetna inspekcija. Apsolutno nikakve nepravilnosti nisu uočene, a Svetlana Ristović, vlasnica vrtića ,,Mezimče" u Zemunu, koji se bez osnova našao na stubu srama, opisala je za naš list do detalja šta se događalo.

LOŠI ODNOSI

Na početku, napominje da je devojčica više puta dolazila u vrtić sa veoma čudnim pričama, koje je prepričavala svojim drugaricama.

- Ovo je sve priča bez priče. Ja ću vam ukratko objasniti šta se dogodilo, kako bih stavila tačku na svakojaka pisanja i nagađanja koja ovih dana možemo videti u medijima. Dete je tog dana otišlo kući normalno, nasmejano, sa završenim svim nastavnim aktivnostima. Uveče se javila mama devojčice, uz optužbe da je njena ćerka seksualno zlostavljana. Optužen je dečak, koji tih dana nije ni dolazio u vrtić, što se jasno može videti i uvidom u elektronsku platformu, koju vrtići svakog jutra moraju da šalju gradskom sekretarijatu - objašnjava naša sagovornica.

Ona dodaje da je, uprkos svemu, vrtić obavestio sve nadležne organe, uključujući i policiju.

- Ja sam, kao vlasnica vrtića, naravno, želela da se sve istraži do kraja. Iako mi je cela priča od početka bila čudna, jer, kao prvo, biološki nije moguće da se tako nešto desi, kao prvo, a kao drugo, dečak koji je optužen tih dana nije ni išao u vrtić. Sve mogu da razumem, deca padnu, udare se, zadobiju nekada i ogrebotinu, i da za to budemo kritikovani, može da se desi, ali da neko optuži da se u vrtiću dogodilo seksusalno zlostavljanje iza kog stoji dečak od četiri i po godine, zaista je neverovatno - navela je vlasnica vrtića i dodala da dečak koji je optužen nije čak ni u grupi sa pomenutom devojčicom.

Prema njenim rečima, devojčica dolazi iz porodice u kojoj odnosi nisu baš najbolji, sa čim su zaposleni upoznati na osnovu prepričavanja određenih situacija koje je devojčica opisivala drugarima u vrtiću.

- Dete je nedavno ispričalo kako je njen tata gađao baku pikslom. Mi zaposleni smo, naravno, razgovarali o tome, ali ne možemo na osnovu dečje priče tek tako da optužimo nekoga. Činjenica je i da je devojčica dolazila zapuštena, neuredna i vidno neraspoložena od kuće. Ono što znamo jeste i to da su nedavno dobili i drugo dete i da je otac menjao posao, zbog čega je bio vidno nervozan, čak i u momentima kada je ćerku dovodio u vrtić, ali opet, sada nije akcenat na tome. Sve su svemu, deluje mi kao da je neko na račun svog maloletnog deteta želeo da izvuče određenu materijalnu korist - ispričala je Ristovićeva.

Kako kaže, vrtić će i pravno odgovoriti na ove laži i neće dopustiti da se reputacija koja se gradi već šest godina tek tako naruši.

RADILA MAŠTA

Podsetimo, pojedini mediji su pre dva dana preneli priču roditelja, koji su istakli da je njihova petogodišnja ćerka doživela seksualno zlostavljanje u vrtiću, od strane svojih vršnjaka. Prema navodima roditelja, devojčica je bila u prostoriji sa drugom decom, u jednom trenutku trojica dečaka bacila su je na pod. Jedan od njih joj je navodno držao oči i usta, drugi ruke, a treći noge. Za to vreme, njena vršnjakinja joj je skinula pantalone i donji veš i neprimereno je dodirivala. Srećom, kao što rekosmo, ispostavilo se da se ništa od toga nije desilo.

Zabrinuti zbog čudnih priča

Prema rečima vlasnice vrtića ,,Mezimče" u Zemunu, Svetlane Ristović, devojčica je nedavno svojim drugaricama prepričavala čudne scene koje je viđala kod kuće, a drugi roditelji su o tome obavestili vrtić.
- Ona je nedavno svojim drugaricama pričala kako njen tata leži na maminom stomaku i širi joj noge. Kada je vaspitačica čula kako ona to priča drugaricama, odmah je ragovala i objasnila joj da se takve stvari ne pričaju, da to nije lepo. Potom su ostale devojčice, verovatno prepričavale kod kuće svojim roditeljima šta je njihova drugarica pričala, te su nam se tom prilikom pojedini roditelji obratili uz  napomenu da obratimo pažnju. I tu smo učinili sve što je do nas, razgovarali sa detetom i objasnili neke stvari - ispričala je naša sagovornica.

Spremna tužba protiv porodice

Ristovićeva je istakla da će i roditelji dečaka, koji je optužen za navodno seksualno uznemiravanje devojčice, takođe podneti tužbu protiv porodice devojčice.
- Možete da zamislite kako je tim ljudima čije dete je sa četiri i po godine dobilo epitet silovatelja. To je zaista strašno i naravno da će pravno reagovati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading